Expositie ‘Icons’ bij galerie Chez Freddy in Haarlem

Foto: Olav van Lede (aangeleverd)

HAARLEM – Vanaf 16 september tot en met eind oktober laten de Haarlemse kunstenaars Olav van Lede en Frank van Roessel hun nieuwe werken zien tijdens de expositie ‘Icons’. De expositie is samengesteld door de galeriehouder Lousanne Schep van Chez Freddy art & design.

Wat de twee kunstenaars verbindt is het op abstracte manier uitlichten van iconen. Iconen uit onze belevingswereld en uit het straatbeeld.

Olav van Lede
Olav van Lede verbindt historische gebeurtenissen, feiten en momenten met een icoon door middel van gebruik van originele krantenartikelen uit de historie van o.a de tweede wereld oorlog, politieke illustraties, de maanlanding of de strips. Van Lede brengt hiermee mooie, grappige maar soms ook minder fraaie feiten en momenten uit het verleden terug onder de aandacht. Een historisch kunstwerk gericht op de toekomst. Je blijft kijken en lezen.Frank van Roessel
Kunstenaar Frank van Roessel gebruikt de schoonheid van het alledaagse in zijn werk. Voorwerpen die we op vele momenten passeren krijgen in de stijl van Van Roessel opeens de aandacht die ze verdienen. Door middel van kleur gebruik en vlakverdeling geeft hij voorwerpen als parasols, prullenbakken of palen een nieuwe dimensie.De expositie is te zien bij galerie Chez Freddy art & design (Wagenweg 44) in Haarlem tijdens de openingsuren of op afspraak: do – vrij 13-17 uur & za 12-17 uur,  www.Chezfreddy.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen