Music Lovers uit hun dak tijdens R.I.P.-tribute Patronaat

Patronaat: Tributeconcert RipLive is, sinds het ontstaan in 2017, een van de grootste hommages aan overleden artiesten. Door corona werd het evenement enkele jaren afgelast, maar vrijdag 9 september 2022 gingen alle remmen los en genoten muziekliefhebbers in de grote zaal van het Patronaat met volle teugen!

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting) Zie ook openingsfilmpje

De strakke RipLiveBand onder leiding van Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), bestond verder uit Thijs Vermeulen (Sjako), drummer Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Xander Treffers (Rosa King, K-otic, Edsilia Rombley), Mindel Koning en Jeroen den Hengst (Beatcream). Violiste Maria Eldering en blazersmuzikanten Rodney Calis en Erwin Benjamins vulden de band regelmatig aan.

De presentatie lag in de handen van de bedenkers van het concert: Hans Goes en Alain Timmers. (hieronder) Hans Goes legt uit: “Elk jaar willen we een eerbetoon brengen aan artiesten die ons het jaar er voor ontvallen zijn. Door het verschuiven vanwege corona van dit evenement ging het dit keer over muzikanten die in 2019, 2020 en in 2021 zijn overleden. Omdat je nooit weet wie er heen gaat is er elk jaar een zeer afwisselend programma. Maar een ding is zeker: de nummers die gespeeld worden staan in ieders geheugen gegrift.”  Vele bekende zangers, zangeressen en muzikanten namen deel aan de avond, zoals bijvoorbeeld Lois Lane zangeres Monique Klemann. (Monique hieronder zong ondermeer Que Sera Sera)Ook dit jaar was er weer een ijzersterke line-up. Behalve Monique Klemann (Lois Lane), werkten ook Beatrice van der Poel (Beeswamp) en Sandra van Nieuwland mee om maar eens een aantal namen te noemen uit de indrukwekkende lijst.  Zij vertolkten nummers van onder andere The Prodigy (Keith Flint), Talk Talk (Mark Hollis), The Supremes (Mary Wilson), The Rolling Stones (Charlie Watts), Florian Schneider (Kraftwerk) en vele anderen kwamen voorbij. Zo leverden ook Xander Hubrecht (VanVelzen), Rom Helweg, Pépé Fischer (Cheerful Fruitflies), Jaco van der Steen (Dutch Eagles), Stephan van de Kimmenade, Irma Derby (Nederlandse Donna Summer), Erwin Aubroeck en de RipGirls, bestaande uit Marieke Terol – Hegger en Lisa Cobelens hun gepassioneerde bijdrage.! Erwin Aubroeck (hieronder speelde de zaal plat met ‘Paint it Black van de Rolling Stones)Naast het feit dat het publiek kon genieten van het bekende repertoire van de helaas overleden muzikale helden, viel de uitstekende stemkwaliteit op van de performers.  Hieronder enkele afbeeldingen van topvocalisten…..  Marieke & Lise: ‘Yes sir I can Boogie’ van Baccara…. Tom Helweg (hieronder) kroop o.a. in de huid van o.a. zanger Dominique van The Guys & Dolls met ‘You’re my World’ Met een zangeres als Sandra van Nieuwland (Hieronder) kan het überhaupt nooit mis gaan. Zij zong ondermeer ‘Aint no Sunshine’ in de uitvoering van de overleden zanger Bill Withers. Mindel Koning (hieronder) zong ondermeer ‘Running with the devil’ in de versie van Van HalenXander Hubrecht (hieronder) liet het publiek ondermeer weten: It’s my Life ! (Bon Jovi)Hieronder meer afbeeldingen. Voor alle foto’s treft u onderaan een link naar een album op Haarlem.nieuws.nl  Zie ook filmpje hieronder afsluiting van deze geweldige avond

Natuurlijk kon het publiek in het Patronaat genieten van heerlijke drankjes, ingeschonken door enthousiaste medewerkers….  

NAAR HET ALBUM MET ALLE FOTO’S

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen