Ratatouille wint award van Gault & Millau

De gevel van Ratatouillle aan Spaarne 66.
Foto: haarlemnieuws

Ratatouille Food & wine heeft een award gewonnen van de hotel- en restaurantgids Gault & Millau. Het restaurant van chef Jozias Jaring is de beste van het land in de categorie Prijs/Plezier.

Ratatouille, dat onlangs verhuisde van de Lange Veerstraat naar Spaarne 66, waar Vis en Ko zat, is volgens het juryrapport de logische keuze ook al is de groep potentiële winnaars groot. ,,We waren er snel uit: hier is sprake van kwaliteit op hoog niveau tegen zeer acceptabele menuprijzen, ook als er een wijnarrangement bij komt.

De prijs komt op een ongelukkig moment om er de volle vruchten van te plukken. Ratatouille is nog een paar dagen dicht vanwege vakantie. Tegen Gault & Millau zegt Jaring: ,,Ratatouille is een soort mix van de Franse keukens. Ook de toegankelijkheid en sfeer zijn belangrijk. Lekker informeel, dat past het beste bij ons. Op deze nieuwe locatie kunnen we meer gasten ontvangen en is de keuken een stukje groter, waardoor we meer mogelijkheden hebben gekregen.”

Volgens de gids worden liefhebbers van betaalbare wijnen niet vergeten. ,,Sommelier Jan-Willem Ket heeft er kijk op, zo blijkt. Zijn kaart is flink, maar hij kiest per regio de krenten uit de pap.”

Reacties