Drie dagen lang dahlia’s in de hoofrol tijdens Holland Dahlia Event 2022

BOLLENSTREEK – Landgoed Keukenhof in Lisse is deze dagen in volle bloei en de absolute ‘place to be’ voor iedere bloemenliefhebber, en voor die van dahlia’s in het bijzonder. Van 7 tot en met 11 september wordt in de kasteeltuin van landgoed Keukenhof het Holland Dahlia Event 2022 georganiseerd.

(bron en beeld: 023TVonline)

Rond het kasteel staat een groot aantal dahliasculpturen, ontworpen en gemaakt door studenten van de Vonk opleiding Bloem & Design Alkmaar als eindejaarsproject. En ook verder zorgen de late zomerbloeiers voor volop kleurenpracht in de historische tuin. Maar liefst  150 soorten dahlia’s staan tot medio oktober in bloei. De dahliatuin trekt jaarlijks vele bezoekers vanuit de regio, waaronder zowel inwoners en toeristen.

“Bij Kasteel Keukenhof hebben we dit jaar weer een prachtige dahliatuin gemaakt”, geeft manager parkbeheer Henk de Mooij aan. “We zijn blij dat we de bezoekers kennis kunnen laten maken met zoveel verschillende soorten dahlia’s, net zoals Keukenhof dat in het voorjaar doet voor de tulpen, hyacinten en narcissen.”

Voorzitter van het Holland Dahlia Event, René Schrama, is trots op de samenwerking met Keukenhof, Vonk en het Bloemencorso van de Bollenstreek. “De verbinding met het onderwijs is belangrijk voor de sierteeltsector om ook in de toekomst voldoende creatieve mensen aan het werk te hebben. De studenten leren veel van dit project en voor de dahlia’s is het een mooie promotie.”

Voor liefhebbers: morgen, zondag 11 september, is de laatste dag van het Holland Dahlia Event 2022, maar de dahlia’s in de tuin blijven nog ruim een maand de moeite waard om te bekijken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen