Wethouder cultuur Diana van Loenen opent open dag bij HART

In september starten er weer nieuwe cursussen bij Hart: muziek, dans, theater, beeldende kunst, fotografie, schrijven en nog véél meer. Als aftrap voor het cursusseizoen 2022-2023 zette Hart zaterdag 10 september de deuren open voor het publiek.

Foto’s, film en tekst Charles Duijff (klik op afbeelding voor uitvergroting)

De open dag van Hart viel samen met de Open Monumentendag. Dit bood geïnteresseerden de gelegenheid om bijvoorbeeld de prachtige oude stijlkamers van het voormalige weeshuis aan de Kleine Houtweg 18 te bezoeken. Het is inmiddels een multi-functioneel gebouw waarbinnen vele activiteiten en disciplines plaatsvinden. Zo bestaat bijvoorbeeld ook volop de mogelijkheid om in één van de vele ruimten te vergaderen. Onderaan dit artikel treft u diverse website-links voor relevante informatie.

Zaterdag 10 september straalde het gebouw als altijd uit waar het voor staat: ‘HART’ voor de samenleving. Hart voor talent, hart voor kunst en cultuur. Rond 12:00 uur opende de Haarlemse wethouder van (ondermeer) cultuur Diana van Loenen officieel de open dag. (zie ook openingsfilmpje). Eerst werd.een buitenoptreden verzorgd door Capoeira Vereniging Senzala de Santos Holland (filmpje hieronder) Zij geven lessen in beweging en muziek.

De opening door de wethouder kunt u zien en horen in het openingsfilmpje. Na haar openingswoord maakte zij een eerste tekening op de buiten opgestelde tafel. Vervolgens konden overige belangstellenden groot of klein daarop hun creativiteit kwijt.
Daarna konden de bezoekers genieten van een bruisende dag met lessen, workshops, een cursusmarkt en live muziek. Uiteraard was ook de Hart Muziekschool aanwezig en kon kennis worden gemaakt met docenten waarbij je tal van instrumenten kunt leren bespelen. Populair is meestal het slagwerk. Maar ook de akordeon blijkt in trekDe Open Dag zorgde voor gelegenheid om sfeer te proeven en te ontdekken wat het beste bij jou past. De Hart Muziekschool liet je dus kennismaken met een groot scala aan muziekinstrumenten. Ook kon je ontdekken of er in jou een singer-songwriter schuilt of dat Jeugdkoor Spaarne iets voor jou is. Wie liever in beweging is kon meedoen met een open les van Dans & Balletstudio Jolein, Pastora Flamenco, de Capoeira Vereniging Senzala de Santos Holland, of Flow by Fleur of Evelien Gargasch.

In het teken- en schilderatelier konden kinderen met Berni van Gils het plezier van tekenen ervaren. Susanne Gijsbers leert vanuit het hart te schrijven en Alliance Française Kennemerland verleidt met de Franse taal. Op de cursusmarkt maakte je persoonlijk kennis met docenten Het volledig biologische Hart Café was de hele dag geopend… Er waren doorlopend optredens van (jong) talent en ervaren musici. Kortom: Het werd een belevenis voor alle leeftijden.
Naast activiteiten voor in de vrije tijd, kon je tijdens de Open Dag kennismaken met activiteiten die Hart – in samenwerking met gemeenten en partners in het onderwijs en het culturele- en maatschappelijke veld – organiseert op scholen en in de wijken. Er bestaan programma’s en projecten waarmee culturele- en creatieve ontwikkeling mogelijk wordt gemaakt: o.a. het CultuurMenu op basisscholen, talentontwikkelingsprogramma’s voor jongeren en activiteiten voor specifieke doelgroepen in de wijken.

Relevante website links voor diverse informatie: HART HAARLEM Vorm je eigen verhaal met Sussanne Gijsbers  Jonge DJ krijgt informatie (hieronder)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen