Jaarmarkt Bloemendaal druk bezocht, maar wel net even anders

Foto: Charles Duijff

Kwam je voorheen vanuit het zuiden de Bloemendaalse  jaarmarkt op, dan trof je tegenover cafe ’t Hemeltje een podium waar in de middag muziek werd gebracht. Ook de tuin van de Dorpskerk werd voorheen gedurende de hele dag gezellig ingericht met kraampjes en horeca.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (Klik op een foto voor uitvergroting) Wie weet staat u op het openingsfilmpje…..Door corona werd de jaarmarkt opgeschort tot betere tijden. Van betere tijden kunnen we vanwege de huidige crisissituaties niet echt spreken. Oorlog, Klimaatproblemen, stikstofcrisis, woningnood, hoge energiekosten, vluchtelingenproblematiek, duurdere boodschappen,  schuldproblemen….is dat alles de oorzaak dat de sfeer wat soberder bleek? Was het wellicht de keus voor een markt op zondag in plaats van zaterdag?

In elk geval was het wel druk, wellicht omdat op de (jaar)markt je ‘euro twee-en-halve euro’ waard zou zijn? Vroeger zeiden we ‘op de markt is je gulden een daalder waard’. In de zijstraten van de Bloemendaalseweg rond het centrum hielden vele kinderen én ouders zolder- en speelgoedopruiming. Overal kleden op de straat gespreid met allerlei artikelen, die mogelijk van eigenaar zouden wisselen. Die ruilhandel hebben jong en oud best wel gemist de afgelopen jaren. Daar is immers nog altijd ‘markt’ voor?

Vrij aan het beging van de Jaarmarkt stond een klassieke DS ‘snoek’ die wordt gebruikt als rouwauto. Hieronder een verdere foto-impressie   

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen