World Cleanup Week op het Spaarne College

Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Deze week organiseert het Spaarne College diverse activiteiten rondom het thema (plastic)afval. De aanleiding hiervoor is de wereldwijde actiedag World Cleanup Day (17 sept). In Nederland is de Plastic Soup Foundation de motor achter deze dag, waarbij het stoppen van plasticvervuiling centraal staat en dit thema op een actieve manier aangepakt wordt.

Gerecyclede ereboog van plastic tassen
Docenten van het vak kunst en cultuur hebben afgelopen week samen met hun leerlingen pompons gemaakt van plastic tassen. Deze plastic pompons zijn gisteren en vandaag aan een frame gemonteerd. Hierdoor is een prachtige gerecyclede ereboog ontstaan. Deze boog staat deze week te stralen, maar zal ook gebruikt worden tijdens de open dagen, de diploma-uitreiking en andere evenementen.

Gastlessen Plastic Soup Foundation
Leerlingen uit de tweedeklassen krijgen deze week tijdens de biologieles bezoek van de Plastic Soup Foundation. Een live uitleg spreekt natuurlijk veel meer tot de verbeelding dan een les uit boeken over milieu en duurzaamheid. Derdejaars en vierdejaars leerlingen volgen deze week interactieve lessen van de Plastic Soup Foundation en gaan tijdens de les op straat afval inzamelen en in kaart brengen middels de app Litterati.The game is on!
Bewustwording creëren heeft natuurlijk het meest effect door zelf te ervaren. Daarom gaan onze eerstejaars leerlingen deze week afval prikken op en rondom ons schoolterrein. In de les leren zij meer over afval, de gevolgen van afval en recycling. Tevens onderzoeken zij op welke manieren wij op school afval inzamelen. Denk daarbij aan (grotendeels) gescheiden afval inzameling, de samenwerking met NL Schoon, pl astic flesjes inzameling middels grote PETman flessen (zie foto bijlage) en bouwafval afkomstig van het profiel Bouwen, Wonen en Interieur. De meest actieve afval inzamelaars krijgen een mooie passende prijs. Zij mogen namelijk een upcycle kunstwerk gaan maken samen met kunstenaar Ap Esenbrink.

Toekomstplannen rondom afval
Tot slot hangen er natuurlijk posters door de school om aandacht te creëren voor dit onderwerp én besteden sommige mentoren aandacht aan dit onderwerp tijdens hun mentorles. In de toekomst hebben we mooie duurzame activiteiten gepland staan met SUPmission en waarschijnlijk ook met de Pinguin. Tevens loopt er een plan om al het afval binnen de school volledig gescheiden in te gaan zamelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen