Bijzondere muziek in Grote Bavokerk tijdens Bavoweekeinde

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Op 1 en 2 oktober vindt weer het jaarlijkse Bavoweekeinde plaats: twee dagen met bijzondere muziek in de eeuwenoude Grote of St.-Bavokerk in Haarlem.

Op zaterdag 1 oktober  is vanaf 12.00 uur de kerk gratis toegankelijk voor het publiek en kan het genieten van een reeks muzikale half uur durende, optredens door topmusici uit Nederland.

Op zondagavond 2 oktober een zeer bijzonder optreden van La Risonanza uit Milaan (Italië), vanaf 19.30 uur. Toegang daarvoor kost € 25 per persoon. Kaarten zijn te koop op www.bavovrienden.nl.

Toelichting
Zaterdag kan het publiek “op straat”al om 11.30 uur genieten van het carillonspel door Rien Donkersloot, de stadsbeiaardier.

’s Middags kan men genieten van een rijk aanbod aan prachtige muziek door professionele musici. Het programma van deze middag vindt u op de site Bavovrienden.nl, het is ook beschikbaar in de Bavo op de dag zelf. De Bavo is dan gratis toegankelijk.

Zondag een bijzonder concert van het internationaal vermaarde ensemble La Risonanza, bestaande uit 13 uit Italië afkomstige musici, waarbij het nieuwe Flentrop-orgel in het Koor van de kerk centraal staat.

Achtergrondinformatie en details
Inmiddels ook een traditie: het Zondagavondconcert waarmee de Vrienden iets exclusiefs willen bieden aan alle Haarlemmers, leden en niet-leden.

Voorgaande jaren waren dat optredens van o.a. Camerata RCO, Calefax Rietkwintet en Wishful Singing. Dit jaar organiseren de Vrienden  een concert door ensemble La Risonanza uit Milaan, een van de meest vooraanstaande barokorkesten van Europa.

La Risonanza

De dirigent, tevens organist, Fabio Bonizzoni heeft speciaal voor deze avond een programma samengesteld rond het vorig jaar geplaatste Flentrop-orgel in het koor van de kerk.

Het bevat beide concerten voor orgel en orkest van Joseph Haydn, ongekend fraaie composities geschreven in de traditie van Handels orgelconcerten, en maar zelden te horen.

Tussen deze beide concerten in voert La Risonanza een werk uit van Johann Christian Bach, de symfonie in g mineur opus 6 nr. 6.

  • Vrienden ontvangen een korting van 10 % op de toegangsprijs van € 25.
  • Kaartverkoop uitsluitend via www.bavovrienden.nl
  • Aanvang: 19.30 uur – de Bavo is open vanaf 19.00 uur. Het concert duurt ongeveer één uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen