Zandvoort twee weken na Formule 1, ‘just a quiet & cloudy’ fenomeen

Twee weken na een warm- en hartverwarmend weekend, waarin Max Verstappen zegevierde en Zandvoort werd bezocht door duizenden F1-fans, toverde de op handen zijnde komst van de Herfst 2022 het dorp om in een plaats van serene rust. Op 23 september begint de astronomische herfst.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting) bekijk ook het openingsfilmpje

Normaliter is het bij harde wind op het strand niet optimaal fotograferen, althans wanneer stuifzand de fotoapparatuur bedreigt. De foto’s zullen er beslist niet minder om zijn met de vaak mooie wolkenpartijen die door een depressie worden aangeleverd.  Maar als het heeft geregend en daardoor juist geen stuifzand optreedt, is het toch wat veiliger voor de camera. Die strand-omstandigheden trof ik aan twee weken na de Grand Prix en het was weer zó rustig in Zandvoort, dat je rustig kon spreken van een ‘quiet & cloudy’ fenomeen. Kite-surfers lieten zit niet afschrikken door dreigende buien….Lente, zomer, herfst of winter, de huidige tekst op de Zandvoortse watertoren vertelt dat het iconisch wonen is aan de kust. De Zandvoortse kust in dit geval….Dat heeft in dit geval alles te maken met nieuwbouw aan de voet van de WatertorenOp het strand was het ondanks de harde wind heerlijk vertoeven. Het blijft een aanrader wanneer je je zinnen even wilt verzetten… Twee weken terug kon je er nog in badkleding terecht…..Je zag nu geen hond in zee……hoewel…….De meeuwen lieten zit gewillig dragen door de wind (hieronder een jonge meeuw)Hier en daar ook eenzame rakkersDe Kerkstraat was nog niet helemaal verlatenDe Haltestraat nagenoeg wel….Hierna een foto-impressie in willekeurige volgorde….

—-

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen