Telstar de kansen, Heracles de doelpunten

De 0-1 in het net achter Ronald Koeman Jr

VELSEN  ZUID – Telstar lijdt geflatteerde 0 – 3 nederlaag tegen Heracles Almelo op drijfnat Schoonenberg.

Op papier was Telstar allesbehalve favoriet voor de eindoverwinning van het treffen met de ploeg van trainer John Lammers. Heracles staat met stip in de top-3 van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Telstar bescheiden achter in de middenmoot staat. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Bos was dat alleen te zien aan het balbezit. Dat was verreweg het meest voor de ploeg uit Almelo. De kansen kwamen echter vooral van de kant van de Velsenaren.

Weliswaar was het Heracles dat de eerste kansen van de wedstrijd kreeg, maar daarna kwam Telstar beter in de wedstrijd en werd het ook gevaarlijker voor het doel van de bezoekers. Eerst was het Blommestijn die in de 14e minuut goed reageerde op een verkeerde terugspeelbal maar doelman Brouwer op zijn weg vond. Het was de inleiding tot een verder goede 1e helft van de Witte Leeuwen.  Glynor Plet was in de 30e minuut dichtbij de 1-0. Hij kopte goed in maar ook deze bal wist Brouwer goed tegen te houden.Ook na de rust begon Telstar voortvarend aan de 2e helft met twee kansen in de eerste vijf minuten. Eerst zorgde Jonathan Mulder met een afgemeten voorzet voor gevaar, er was echter niemand die tegen de bal aanliep. Daarna was het Christos Giousis die alle kans had om in te koppen, maar dit echter te zacht deed.

Waar Telstar niet scoorde deed Heracles het uiteindelijk wel. In de 58e minuut was het Emil Hansson die de openingstreffer achter Ronald Koeman Jr. schoot. In het daarop volgende halfuur was het opnieuw Telstar dat de nodige kansen creëerde, maar wederom niet tot scoren kwam.  Vlak voor tijd was het Rigino Cicilia die Telstar iedere illusie ontnam op een goed resultaat door de 2-0 te maken. Een strafschop in de 94e minuut bepaalde de geflatteerde 0-3 uitslag.

Na gisteravond staat Telstar nu op de 16e plaats van de Keuken Kampioen Divisie met 7 punten uit 7 wedstrijden. Vrijdag a.s. gaan de Velsenaren op bezoek bij VVV Venlo, dat op dit moment op de 6e plaats staat met 13 punten. Op papier ook geen ‘makkie’, maar als de Witte Leeuwen hun kansen dan wel in doelpunten weten om te zetten is er reden genoeg om optimistisch te zijn.

Klik HIER voor de complete fotoserie van Dennis Gouda Fotografie.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.