Regio: IVN Aan de slag voor Rondbladig Wintergroen op Middenduin Overveen

Foto: Charles Duijff

Liefhebbers van natuurwerkdagen kunnen vrijdag 23 september aan de slag in natuurgebied Middenduin in Overveen. IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 23 september een leuke werkdag met Staatsbosbeheer.

Vrijwilligers gaan een mooi gelegen duinpan vrijmaken van Amerikaanse vogelkers omdat daar het zeldzame plantje Rondbladig wintergroen (een rode lijst soort) staat. De kleine struikjes van de vogelkers zijn nu nog goed te zien omdat het blad er nog aan zit. Dit vrijmaken is nodig anders verdwijnt het Rondbladig Wintergroen; dat zou jammer zijn. Dus leuk en belangrijk werk om te doen. Tevens gaat het IVN en zijn vrijwilligers een helling langs de Zanderijvaart op Middenduin vrijmaken van kleine populieren.

Vrijwilligers van harte welkom!

Vrijwilligers die het leuk vinden om mee te doen zijn van harte welkom! Ervaring is niet vereist. Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen) en lunch.

IVN zorgt voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekker stukje vlaai bij de koffie.. Aanmelden is wel aanbevolen. Verzamelen is vrijdag om 9.00 uur bij de ingang aan de Duinlustweg. De werkdag duurt tot ongeveer 14.00 uur. Graag aanmelden via IVN website of bel Marc van Schie IVN Zuid-Kennemerland 06-22575748.

We maken er samen een mooie dag van!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen