Haarlem: 9 oktober vindt in het Patronaat het 26e COC songfestival plaats

Foto: Charles Duijff / Pixabay

Boekhandel De Vries Van Stockum is hoofdsponsor van het 26e COC Songfestival. Met dit sponsorschap schaart de boekhandel zich zowel financieel als sociaal-maatschappelijk achter dit liedjesfestival.

De organisatie van het COC Songfestival wil bereiken dat de LHBTI+-gemeenschap op deze dag 100% zichzelf kan zijn. Dit nationale songfestival vindt plaats in het Patronaat op 9 oktober 2022 en wordt voor het eerst georganiseerd in Haarlem.

Het doel van het evenement is het creëren van meer openheid, acceptatie en tolerantie in de maatschappij. Dit sluit naadloos aan bij de missie van De Vries Van Stockum: “We vinden het belangrijk dat íedereen zich welkom voelt in de boekwinkel, om zo onze liefde voor verhalen met zoveel mogelijk mensen te delen. Dat kan alleen als íedereen aansluiting kan vinden bij de verhalen en thema’s en zich kan identificeren met de hoofdpersonen. Wij, als boekverkopers, geven persoonlijk advies. Dat is méér dan alleen een kracht. Dat is een kans én een verantwoordelijkheid – vooral met betrekking tot jeugdliteratuur.

Kinderboeken hebben invloed op je wereldbeeld. Diversiteit in thema’s en rolmodellen is wat ons betreft essentieel om inclusiviteit te normaliseren. Mainstream boeken krijgen genoeg aandacht en zijn gemakkelijk te vinden. Wij zetten daarom bijzondere kinderboeken die wij ook minstens zo mooi vinden graag in de spotlights.” – aldus Jeltje de Vries (directeur)

Remko Scheepens: “Ik ben zeer onder de indruk van de inzet van De Vries van Stockum op het gebied van gender diversiteit en inclusiviteit. Die inzet past natuurlijk heel erg goed bij het streven van het COC. Vandaar dat we ook aan het onderzoeken zijn of we op meer manieren met elkaar kunnen samenwerken.”

Het COC Songfestival wordt dit jaar voor de 26e keer georganiseerd. Dit jaar in het Haarlemse Patronaat. Het festival staat voor het recht op anders zijn, dat wordt gerespecteerd en geaccepteerd. In een ideale gemeenschap respecteren alle individuen elkaar, ongeacht sekse, seksuele geaardheid, ras, afkomst en godsdienstige of politieke overtuiging. Dit festival is dan ook voor iedereen met een open mind.

De presentatie is in handen van Mrs. Einstein (Paulette Willemse en Saskia van Zutphen) die ooit in 1997 zelf hebben meegedaan aan het Eurovisie Songfestival. De vakjury bestaat uit o.a. Monique Klemann (Lois Lane), Dusty Gersanowitz (Dusty Foundation), Eva de Raadt (wethouder Haarlem) en Jolanda Beyer (directeur Patronaat). De inzending voor het COC Kennemerland is Alexander van der Doorn met het nummer Colour Blind geschreven door Niels Wilmink.

Praktische informatie

Het COC Songfestival vormt het sluitstuk van de Coming Out Week. Tickets voor het songfestival kunt u bestellen via: COC Songfestival

Geschiedenis COC Songfestival

Het songfestival begon als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994 moest Nederland een jaartje overslaan. COC Limburg bedacht als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog-liedjeswedstrijd, waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen.

Sponsoring

Het festival wordt gefinancierd door middel opbrengsten uit kaartverkoop en kent veel vrijwilligers. Daarnaast is er in de financiering sprake van sponsoring of dienstverlening in natura. Zonder
sponsoring en vrijwilligers kunnen zij dit unieke evenement niet realiseren. Er zijn meerdere bedrijven die dit festival sponsoren. Boekhandel De Vries Van Stockum en Notariskantoor Feitsma & Verhagen zijn beide trotse hoofdsponsor van dit evenement.

Regenboogstadswandeling

Op 9 oktober om 14.00 is er een Regenboogstadswandeling van ongeveer een uur langs ‘roze’ (LHBTI-)plekken in de stad en vertelt de stadsgids verhalen over markante personen die de emancipatie van de homoseksualiteit in vroeger tijd op gang brachten. Opgeven hiervoor kan via een mail naar [email protected] en de kosten zijn
€ 5,-. Zie meer info op: COC Songfestival

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen