Bijna 3 punten: uitwedstrijd tegen VVV-Venlo duurt 15 seconden te lang voor Telstar

Hoofdrol voor doelman Ronald Koeman jr.

VELSEN / VENLO – In een uiterst spannend en vermakelijk treffen in Venlo heeft Telstar 1-1 gelijkgespeeld tegen het plaatselijk VVV, dat zich bij winst zomaar had kunnen voegen bij de koplopers van Keuken Kampioen Divisie.

Een op het eerste gezicht mooie prestatie voor de ploeg van trainer Mike Snoei dat ook na gisteravond nog op een bescheiden 14e plaats staat met 8 punten uit even zoveel wedstrijden. Een positie die niet geheel eer doet aan het aantrekkelijke spel dat de Velsenaren regelmatig laten zien.

Ook gisteravond begonnen de Witte Leeuwen goed aan de wedstrijd. Al na twaalf minuten zette Telstar-doelman Ronald Koeman jr. met een afgemeten pass over zeventig meter Jonathan Mulder vrij voor keeper Ennio van der Gouw. Deze voorkwam met de voet een openingstreffer voor Telstar.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd de thuisploeg steeds gevaarlijker, wat Ronald Koeman jr. dwong tot de nodige mooie reddingen, waarmee hij uitgroeide tot een van de uitblinkers van de wedstrijd aan de kant van Telstar.

Ondanks het groeiende overwicht van VVV- Venlo was het toch Telstar dat in de 87e minuut op voorsprong kwam met een doelpunt van Mihkel Ainsalu die vanuit een corner de bal binnen schoot.

Voor de Venlose aanvaller Sven Braken leek de avond op een forse deceptie uit te monden. Ondanks een groot aantal doelrijpe kansen wist hij niet te scoren en vond hij steeds Ronald Koeman jr op zijn weg, totdat… aan het eind van de 96e minuut scheidsrechter Martin Peréz nog een vrije schop toekende aan Venlo, even buiten het strafschopgebied van de Velsenaren. Vanuit een enorme opeenhoping van alle 22 veldspelers, inclusief doelman Ennio van der Gouw, was het Sven Braken die de bal in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de bal in de touwen joeg en toch nog één punt voor VVV veilig stelde.

Komende vrijdag staat voor Telstar ‘rode lantaarndrager’ Jong Utrecht op het programma. Op papier een prima mogelijkheid voor de Velsenaren om in het eigen Buko-stadion drie punten binnen te halen.