Open dag Kennemer Lyceum Overveen zeer druk bezocht

Het Kennemer Lyceum in Overveen hield vrijdag 23 september in de namiddag een open dag. De belangstelling van leerlingen en hun ouders/begeleiders was groot, zowel vanuit Bloemendaal als Haarlem.

Tekst foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Bij aankomst nabij de schoolingang was voor auto’s al geen parkeerplaats meer te vinden. Ook aan de gestalde fietsen af te meten, moest het wel een druk bezochte open dag worden. Het Kennemer Lyceum in Overveen (grens Haarlem)  blijkt erg populair bij zowel leerlingen uit Bloemendaal als uit Haarlem.

Vooral de klasruimten, die iets te maken hebben met techniek en proeven (scheikunde/natuurkunde) scoren onmiddellijk veel inloop, maar ook de overige leslokalen hadden niets te klagen over belangstelling. Op het openingsfilmpje wordt een proefles van ca. 15 minuten gegeven over geluidstrilling (resonantie) en welke gevolgen dat kan hebben, en heeft gehad voor bijvoorbeeld de Erasmusbrug in Rotterdam. In hetzelfde lokaal werd ook een proef gedaan met zeewater in relatie tot geluidOp de gangen van het schoolcomplex ontstond nu en dan een file, natuurlijk ook doordat velen hetzelfde lokaal wilden bezoeken…In de ruime aula van de school was tijd voor muzikale optredens en voorlichting omtrent de leermogelijkheden op het KennemerHet Kennemer lyceum beschikt over eigen sportfaciliteiten direct naast de school ICT en verduurzaming behoort natuurlijk ook tot de vele vakken waarin wordt gedoceerd (Hieronder kleurrijke windmolens) Hieronder nog enkele afbeeldingen van de open dag in willekeurige volgorde Hieronder een link naar de website

Welkom op het Kennemer Lyceum!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen