Iedereen een held tijdens Hero Kabouterloop en KidsRun bij Halve van Haarlem

Foto: Hero kindercentra

HAARLEM- Op zondag 25 september jl. stond Haarlem in het teken van de 36e editie Halve van Haarlem. Een hardloopwedstrijd die sinds 1985 jaarlijks wordt gehouden met als speciale jeugdonderdelen de Hero Kabouterloop (700 meter) en de Hero KidsRun (1400 meter).

Ruim 500 kinderen konden amper wachten tot het startschot werd gegeven door Maureen Posthumus, directeur-bestuurder van Hero kindercentra. Tijdens de Hero Kabouterloop renden de kinderen tot en met 5 jaar een rondje van 700 meter door het centrum van Haarlem. De jeugd tot en met 12 jaar beet zich vast in de 1400 meter. Bij de start en finish aan de Grote Markt zat de sfeer er bij de kinderen goed in; een DJ zorgde voor lekkere muziek, bij de kraampjes stonden de kinderen in de rij voor de schmink, maakten ze de mooiste creaties van de heldenmaskers, werd er gesprongen en gevoetbald op het pannaveldje.

Enthousiasme bij de start van de kidsrun (foto: Hero kindercentra)

Maureen Posthumus, directeur-bestuurder Hero kindercentra: ‘Sport en bewegen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hero besteedt dan ook veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Sporten hoort daarbij. Dat willen we zo vroeg mogelijk meegeven aan de kinderen. Op onze opvanglocaties wordt veel aandacht besteed aan sport en spel door elke dag te bewegen of te sporten met de kinderen. Daarom was het voor ons vanzelfsprekend om de twee leukste Haarlemse sportevenementen voor kinderen, de Grachtenloop en de Halve van Haarlem, te sponsoren.

Prijsuitreiking Hero KidsRun met winnaars Roy Bakker (r) en Bo van der Kleij (l)

Naast dat sporten gezond voor je is, is het ook nog eens heel goed voor de mentale en motorische ontwikkeling van kinderen. Door te sporten leer je samen te spelen, te winnen en te verliezen wat voor extra weerbaarheid en doorzettingsvermogen zorgt. Daar heb je je hele leven plezier van! En ook niet onbelangrijk, tijdens het sporten heb je ook gewoon heel veel lol. En dat is precies waar Hero voor staat. Ik ben dan ook heel trots dat er vandaag zoveel kinderen meelopen. En heb ook veel zin om straks zelf met ons Hero bedrijfsteam de 5km te lopen. Want ook voor onze medewerkers vinden we het erg belangrijk om zo vitaal mogelijk te blijven en bieden we diverse sportactiviteiten en trainingen aan.’

Hero kindercentra biedt peuteropvang, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar op zo’n 85 opvanglocaties in Haarlem en Spaarndam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen