REGIO: Bloemendaal en Heemstede: Een praatje met een onbekende én gratis koffie

Foto: Charles duijff

Wie woensdagochtend 28 september op het ‘bloemenplein’ van de weekmarkt in Heemstede liep kon zomaar van een wildvreemde een kopje koffie krijgen. Ook bij Station Heemstede-Aerdenhout was dat het geval. Dit is onderdeel van de Steljevoor- campagne, een initiatief om mensen laagdrempelig met elkaar contact te laten maken.

Het doel: meer oog voor elkaar hebben. De campagne Steljevoor is de aftrap van de landelijke Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 8 oktober. Gewoon ‘hoi’ zeggen tegen een onbekende, wie doet dat weleens? Terwijl we allemaal opknappen van positief, menselijk contact. Op het bloemenplein voor het raadhuis Heemstede en bij station Heemstede-Aerdenhout attendeerden stickers en posters je op de Steljevoor campagne. Voorbijgangers kregen gratis twee koppen koffie. Een voor zichzelf en een om weg te geven aan een onbekende. Zodat ze – al is het maar even – contact konden maken met elkaar.

Klein gebaar met positief effect

Wethouder Attiya Gamri (Bloemendaal) licht toe: “Een kort gesprekje kan al zoveel doen voor iemands humeur. Juist die kleine momenten van verbinding met elkaar moet je koesteren. Ik ondersteun deze actie van harte en stond daarom 28 september bij station Heemstede-Aerdenhout. Zo maar, voor een gezellig kopje koffie met een onbekende.” Werkt zo’n actie echt?

Bij een vergelijkbare publiekscampagne gaf bijna 70 procent van de ondervraagden aan dat contact met een voorbijganger hun stemming had verbeterd. Alles wat bijdraagt om mensen verbinding te laten maken en eenzaamheid of somberheid tegengaat is welkom.

Samenwerking ‘Steljevoor’ is in opdracht van de gemeente Bloemendaal en Heemstede, in samenwerking met lunchroom Teestie, stichting Welzijn Bloemendaal en stichting WIJ Heemstede. De campagne is een initiatief van NS en ProRail.

Het programma van de Week tegen Eenzaamheid staat op de website van Welzijn Bloemendaal. Klik hieronder op HOME

Home

De weergoden bevestigden hun sympathie voor de actie met een kleurrijke ‘RAINBOW’ bij station Heemstede Aerdenhout….

 

_________________________________________________________________________

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen