Jonge Socialisten terug in Haarlem

Vijf van de zes bestuursleden van de Jonge Socialisten.
Foto: haarlemnieuws

Haarlem heeft weer een afdeling van de Jonge Socialisten. Zes jongeren uit Haarlem en omgeving zitten nu in het bestuur en hebben als doel een regionale politieke jongerenorganisatie op te bouwen.

Volgens de Jonge Socialisten is dit de enige politieke jongerenorganisatie in Haarlem en omstreken. Onder de zes zit een stagiair bij de Tweede Kamerfractie (Jorrit Carton) en een lid van de schaduwfractie van de PvdA in Zandvoort (vice-voorzitter Karim El Gebaly). Voorzitter is de 20-jarige student Lennart Jacobs, secretaris Rick Kwakkenbos en algemeen lid is Eva Konijn. Op de foto ontbreekt Levi Jacobs die zich in januari vanuit Parijs bij de Jonge Socialisten voegt. Op de foto staan, van links naar rechts: Rick, Jorrit, Lennart, Eva en Karim.

Zij willen de fracties van de PvdA in Zuid-Kennemerland kritisch gaan volgen en daarnaast de regionale politiek volgen, activiteiten en bijeenkomsten organiseren jongeren enthousiasmeren en de stem van jongeren laten horen. Secretaris Rick Kwakkenbos vertelt dat ze volgend weekeinde een dag besteden aan het bepalen van hun eerste activiteiten om mee naar buiten te treden.

De Jonge Socialisten is landelijk de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie binnen de Partij van de Arbeid. De JS telt landelijk ruim 2000 leden en ondersteunt deze nieuwe afdeling. De huidige fractievoorzitter van de PvdA in Haarlem, Jeroen Fritz, was ook lid van de Jonge Socialisten Haarlem. Volgens secretaris Kwakkenbos zijn er zo’n veertig jongeren in deze regio die bij de Jonge Socialisten en PvdA zijn aangesloten.

 

 

Reacties