Hennepkwekerij en illegaal vuurwerk ontdekt tijdens controle bedrijfspanden Waarderpolder

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – De gemeente Haarlem heeft op 29 september 2022 in samenwerking met andere overheidsinstanties zoals politie en omgevingsdienst IJmond een gezamenlijke actie gehouden tegen ‘ondermijning’ op de Jan van Krimpenweg in de Waarderpolder in Haarlem. Tijdens de actiedag zijn 22 bedrijfspanden gecontroleerd.

Hennepkwekerij en illegaal vuurwerk
Er werd in één pand een hennepkwekerij aangetroffen met in het aangrenzende pand illegale opslag van vuurwerk. Het vuurwerk kan worden aangemerkt als extreem zwaar en is door een gecertificeerd bedrijf verwijderd.

Onrechtmatige bewoning
Meerdere panden werden onrechtmatig bewoond. Dat betekent dat er in de bedrijfsruimte wordt gewoond terwijl het bestemmingsplan dat niet toestaat. In één pand werd een volledig ingerichte bar aangetroffen, waarmee de alcoholwet is overtreden.

Meerdere ondernemers hebben aangegeven blij te zijn met de controles en de inzet van de samenwerkende overheidsinstanties voor een veiliger bedrijventerrein.

De controles passen in een brede aanpak van de gemeente en veiligheidspartners om illegale activiteiten op bedrijventerreinen tegen te gaan en ondernemers bewust te maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijning worden legale bedrijven en diensten gebruikt voor illegale activiteiten. De komende tijd zullen er vaker integrale controles in Haarlem plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen