Yael Blom winnaar Wetenschapssymposium Spaarne Gasthuis

Foto: Spaarne Gasthuis

HAARLEM / HAARLEMMERMEER – Wetenschappelijk stagestudent Yael Blom heeft met haar onderzoek naar de behandeling van vrouwen met gynaecologische klachten in Nepal afgelopen donderdag de eerste prijs gewonnen tijdens het Wetenschapssymposium in het Spaarne Gasthuis.

De tweede en de derde prijs werden gewonnen door Neeltje de Vries (verplegingswetenschapper) en Jessica Groen- Herrewijnen (verpleegkundige) die beiden onderzoek hadden gedaan naar de werkomgeving in ziekenhuizen en het behouden van verpleegkundigen.

Onderzoek onder bijna 17.000 vrouwen
Het onderzoek van Yael Blom is gedaan onder bijna 17.000 vrouwen die de afgelopen 12 jaar in Nepal zijn geholpen aan gynaecologische klachten door de Nederlandse organisatie Women for Women Foundation (WFWF). Doel was om te onderzoeken of vrouwen die de WFWF bezoeken sneller geholpen kunnen worden door ze te verdelen in verschillende onderzoekskamers op basis van verschillende symptomen. Yael Blom won de prijs tijdens het Wetenschapssymposium in het kader van de Week van de Wetenschap.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen