Andere tegenspeelster bij productie Toneelschuur

Sanne den Hartogh.
Foto: toneelschuur/Annaleen Louwes

Niet Carola Bärtschiger maar Suzan Boogaert gaat naast Sanne den Hartogh spelen in De Wereldverbeteraar van Toneelschuurproducties uit Haarlem. Bärtschiger heeft de rol teruggegeven wegens zwangerschap.

Suzan Boogaerdt maakte de afgelopen jaren met haar gezelschap Boogaerdt/VanderSchoot in het oog springende voorstellingen als Small World, Bimbo, Hideous (Wo)men en The Immortals.

De Wereldverbeteraar, een tekst van Thomas Bernhard geregisseerd door Erik Whien gaat op donderdag 25 februari 2016 in première in de Toneelschuur Haarlem en is tot en met 15 april te zien in diverse Nederlandse theaters waarna het weer eindigt in de Toneelschuur op 14 en 15 april.

In het stuk speelt Sanne den Hartogh de wereldverbeteraar; een kalende, slechthorende, ziekelijke, maar allerminst bescheiden man. Hij heeft ooit een wetenschappelijke verhandeling geschreven ter verbetering van de wereld en vandaag is de dag dat hij daarvoor onderscheiden wordt. De aanwezige vrouw (Suzan Boogaerdt) helpt hem met aankleden en klaarmaken. Ondertussen houdt hij een woedende tirade tegen de wereld, de mensheid, kunst, Zwitserland, de liefde en uiteindelijk zichzelf.

Reacties