Natuur, milieu en circulaire economie centraal bij 34e Haarlemse Scholendagen

HAARLEM – Ruim 1000 Haarlemse basisscholieren uit groep 7 beleven onvergetelijke dag in elementen uit het oudste stadsbos van Nederland, met de focus op natuur- en milieu.

Voor de 34e keer worden ook dit jaar in de eerste 2 weken van oktober de Haarlemse Scholendagen georganiseerd. Al sinds ver in de vorige eeuw zijn de Haarlemse scholendagen een zeer gewaardeerd onderdeel in het jaarprogramma van Haarlemse basisscholen. Elk jaar beleven zo’n 1000 scholieren uit groep 7 een onvergetelijke dag in de Haarlemmerhout. Ook dit jaar zijn het weer 34 klassen van 25 verschillende Haarlemse basisscholen die acte de présence geven.

De kinderen lopen een ronde met diverse workshop aan de hand van een routekaart.Het centrale punt van de Scholendagen is de Koepel op het Vlooienveld waar eerder vorige week het startsein werd gegeven voor de Haarlemse Scholendagen door niemand minder dan Koning Lodewijk Napoleon en zijn vrouw Hortense.

Nu vormt de Koepel de locatie voor een muziekworkshop waarbij de focus met name ligt op ritme. Een workshop waarbij beweging en samenwerking sleutelwoorden zijn.

HaarlemNieuws was deze week ook aanwezig op het Vlooienveld en maakte bijgaande beeldimpressie.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de filmimpressie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen