‘Meer nachttreinen van en naar Amsterdam’

Raadsvergadering in Haarlem maandagavond.
Foto: haarlemnieuws

Niet meer ternauwernood de laatste bus uit Amsterdam naar huis hoeven te halen? Nooit meer haasten na een concert om nog thuis te komen?

Politiek Haarlem wil tot 150.000 euro besteden voor in ieder geval één latere trein in de vrijdag- en zaterdagnacht, en ook een vroegere trein voor de nachtbrakers de volgende ochtend.

Liefst zien de partijen die achter dit plan staan (PvdA, d66, GroenLinks, Actiepartij en Trots) dat de NS een volledig nachtnet tussen de twee steden gaat opzetten. Aangezien deze regio daar al meer dan tien jaar om vraagt , is de kans van slagen daarop klein. De partijen noemen het een ‘relatief goedkope ingreep’ om aan te sluiten op de 24-uurs economie. ,,De nachtbus doet er veel te lang over en is impopulair onder gebruikers. Haarlem als provinciale hoofdstad is in de nacht nog steeds moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Fractievoorzitter Jeroen Fritz van de PvdA meldde daarbij ook dat vooral de horeca en de podia in Haarlem staan te springen om extra nachttreinen in het weekeinde om meer bezoekers te trekken.

Het plan is ingediend tijdens de algemene beschouwingen maandagavond. Burgemeester en wethouders reageren woensdag en donderdag op het voorstel.

Reacties