Zondagmiddagpalet met Ampzing Genootschap in Gebouw Zang en Vriendschap

Foto: Ampzing Genootschap

HAARLEM – Op zondagmiddag 20 november treedt het Ampzing Genootschap op in de zaal van Gebouw Zang en Vriendschap in de Jansstraat in Haarlem. In de eerste aflevering van Het Zondagmiddagpalet zijn de klanken te horen van dit vrolijke gezelschap, dat hun liefde voor de Nederlandse taal deze middag tot uiting brengt met het Nederlandstalige lied.

Het Ampzing Genootschap is een Haarlemse groep vrienden die op verschillende manieren aandacht vraagt voor het gebruik van de taal waar ze zo van houden. Ze bestaan al 25 jaar en noemen zich graag “de oudste boyband (jongensgroep) van Haarlem”. Eigen liedjes zijn te horen, maar ook werk uit de oude doos van Lou Bandy, Johnny and Jones en ook van de Haarlemse muziekhandelaar J.C. Stolwijk.

Deze zondagmiddag is de eerste in een reeks waarin een variëteit van optredens te zien en horen zal zijn. Later dit seizoen worden onder meer Haarlemse pianisten, een virtuoze accordeonist en flamencodans en –muziek verwacht. En dat alles in een informele sfeer passend bij het zondagnamiddaggevoel.

Het optreden van het Ampzing Genootschap begint om 16:00 uur en eindigt rond 17:30 uur in Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74zw, Haarlem. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld; deze komt geheel ten goede van de musici van deze middag.  Meer Informatie: [email protected].

Het Zondagmiddagpalet is een initiatief van de Vereniging Het Gebouw Zang en Vriendschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen