GGD Kennemerland hervat vaccineren in de wijk voor herhaalprik

Foto: Pixabay

GGD Kennemerland start komende week weer met vaccineren in de wijk. Nu alle leeftijden aan de beurt zijn voor de herhaalprik en er minder afspraken gemaakt worden, ontstaat er ruimte om tijdelijk op kleinschalige pop-up priklocaties in verschillende gemeenten te vaccineren. Daarmee starten we op 15 november in het gemeentehuis van Uitgeest.

Daarnaast wordt het ook voor inwoners uit Haarlem, Heemstede, Beverwijk en Zandvoort mogelijk om op korte termijn in de buurt langs te komen voor een herhaalprik. Alle locaties zijn te zien op Vaccinatie in de wijk | GGD Kennemerland. De komende tijd worden meer locaties toegevoegd.

Op de pop-up locaties is iedereen vanaf 12 jaar zonder afspraak welkom voor een herhaalprik. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting.

Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. De basisserie bestaat uit:

  • 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna, Novavax of AstraZeneca, of;
  • 1 prik na een coronabesmetting, of;
  • 1 prik met Janssen.

Er worden voldoende vernieuwde vaccins geleverd om iedereen vanaf 12 jaar een herhaalprik aan te bieden. Neem je ID-bewijs mee en doe een (bij voorkeur medisch) mondkapje op.

De bestaande vaccinatielocaties in Haarlem, IJmuiden en Velsen blijven ook geopend voor vaccinaties op vrije inloop en afspraak. Bekijk op Coronavaccin | GGD Kennemerland een overzicht van de locaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen