Leon Aarts benoemd als voorzitter Raad van Bestuur Spaarne Gasthuis

Foto: Spaarne Gasthuis

HAARLEM – Vanaf eind maart 2023 is prof. dr. L.P.H.J. (Leon) Aarts de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Leon is nu nog voorzitter van de raad van bestuur van het Zaans Medisch Centrum.

Vóór zijn rol als bestuurder was Leon werkzaam als anesthesioloog-intensivist in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein, hoogleraar en afdelingshoofd Anesthesiologie in het UMCG en het LUMC. In het LUMC was hij ook langere tijd de opleider en de laatste jaren ook divisie-voorzitter.

De raad van toezicht (rvt) van het Spaarne Gasthuis heeft een enerverende zoektocht naar een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur doorgemaakt. Tijdens die procedure heeft de rvt Leon benaderd en is nu zeer verheugd dat hij het team in Haarlem en Hoofddorp komt aanvoeren.

Bernt Schneiders, voorzitter rvt: “Wij zijn heel blij met de komst van Leon. Toen we hem benaderden, wisten we al dat hij een aantal belangrijke eigenschappen in zich verenigt. Hij heeft ervaring als ziekenhuisbestuurder én hij is medisch specialist. Een zeer welkome combinatie die een positieve invloed zal hebben op de samenwerking tussen het bestuur van het Spaarne Gasthuis en de medische staf, verenigd in de Medisch Specialistische Coöperatie Kennemerland (MSCK). Ook Leons ervaring als hoogleraar en opleider is zeer welkom, omdat we als topklinisch ziekenhuis het opleiden van ál het personeel natuurlijk van groot belang vinden.”

Jan-Paul Ezechiëls, voorzitter bestuur van de Medisch Specialistische Coöperatie Kennemerland (MSCK): “Het MSCK-bestuur is heel blij met de komst van Leon Aarts. Hij heeft als arts ervaring in meerdere ziekenhuizen, zowel academisch als niet academisch. Als bestuurder heeft hij zich onderscheiden tijdens de coronapandemie en in zijn huidige functie in het ZMC. Als oud-opleider heeft hij oog voor onderwijs en wetenschap. Binnen de MSCK hebben wij ervaring met zijn verbindende kwaliteiten en prettige persoonlijkheid, die wij als cruciale eigenschappen beschouwen. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij het Spaarne Gasthuis de juiste kant op zal leiden. Wij kijken uit naar de samenwerking”

Leon Aarts: ”Ik ben zeer verheugd met het vertrouwen dat mij is geschonken om deze mooie rol op me te nemen. Het is een functie met prachtige uitdagingen, nu en in de toekomst. Ik denk dan allereerst aan de personeelstekorten, het IZA met daarin onze belangrijke connectie met de huisartsen en de VVT en de geplande nieuwbouw. Ik popel om aan de gang te gaan en van het Spaarne Gasthuis met al mijn nieuwe collega’s een nog betere gezondheidszorgorganisatie te maken waar de medewerker op 1 staat en de patiënt centraal. En waar opleiden een logische basiscompetentie is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen