Nieuwe wethouder komt kennismaken met Nova College MyTalent

Foto: Nova College

HAARLEM – Bas van Leeuwen, de nieuwe wethouder Onderwijs, is op zijn kennismakingsronde langs de Haarlemse scholen ook bij het Nova College geweest. Op 30 november bezocht de wethouder MyTalent op de Nassaulaan en maakte daar kennis met studenten en medewerkers van de mbo niveau 1 en 2 opleidingen: Entree en Niveau2Breed.

Het bezoek begon met een ronde door de school, waarbij student Fatima en docent Elly Visser lieten zien waar de studenten zich voorbereiden op doorstroom naar de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding in het mbo. Daarna kon de wethouder persoonlijk ervaren wat studenten leren bij MyTalent tijdens een lunch bereid en geserveerd door studenten van de Entree opleiding Assistent horeca.

De wethouder kreeg informatie over het onderwijsconcept dat specifiek is voor de opleidingen van MyTalent, gericht op het behalen van een startkwalificatie en het voorkomen van schooluitval. Speciale aandacht kregen de Taalplus klassen, dat zijn Entree opleidingen voor studenten met een anderstalige achtergrond, en het Nova Pluspunt, een voorziening voor studenten met een hulpvraag die de voortgang van hun studie belemmert.

Directeur Door Nubé over het bezoek: ‘De wethouder was heel betrokken en stelde veel vragen aan studenten en docenten, zoals: Wat is het mooiste wat je de afgelopen periode in dit pand met de studenten hebt meegemaakt? Hebben jullie een zorg of wens die jullie willen delen met de gemeente? En daar kwamen bijzondere verhalen naar boven, die uitdrukking gaven aan het maatwerk dat nodig is, én kan worden geleverd door MyTalent.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen