Binnenstad Haarlem is weer feestelijk verlicht

Dick Freling van het ondernemersfonds Binnenstad Haarlem en voorzitter Anton Bouman van Stichting Haarlem Lichtstad hebben de binnenstad woensdagavond officieel weer vol in de feestverlichting gezet.

Voor het eerst hangen er nu vijf bogen met het stadswapen en de tekst ‘Haarlem’ in het centrum (zie foto): twee in de Grote Houtstraat en eentje in de Kruisstraat, boven de Zijlweg en een over de Gedempte Oude Gracht. In de hele binnenstad hangen meer dan 150 overspanningen met het silhouet van Haarlem over de straten. Daarnaast zijn er nog silhouetten aan gevels zoals aan de Gedempte Oude Gracht. Ook zijn er meer bomen verlicht dan voorheen zoals nu ook op de Oude Groenmarkt. Zeker tot eind januari blijft Haarlem zo weer als lichtstad voortleven.

Sinds 1960 is het Haarlemse familiebedrijf W.C.J. Timmers betrokken bij het ophangen van de feestverlichting, vertelt Alain Timmers bij  de officiële plichtplegingen. De Stichting Haarlem Lichtstad bestaat een stuk korter: op de kop af 25 jaar. Namens deze stichting en de ondernemers trok woensdag begin van de avond een gezelschap van café Koops naar het begin van de Grote Houtstraat bij de Grote Markt om de ledlampen officieel te ontsteken.

Stichting Haarlem Lichtstad heeft als doel de stad met licht een stuk mooier en veiliger te maken. Het aanlichten van monumenten is een andere activiteit van de stichting. Voorbeelden zijn het Teylersmuseum, de verlichting van binnen uit van de Bavo en recent de Nieuwe Kerk en het Hodson Huis. 

 

Reacties