3e comfortkamer voor Spaarne Gasthuis mede dankzij JoJo foundation

Foto: Spaarne Gasthuis

HAARLEM – Vandaag kwam Jordy Onkenhout, samen met familie, langs om een nieuwe comfortkamer te openen op de afdeling (oncologische) chirurgie van het Spaarne Gasthuis. Het geld om de kamer in te richten zamelde hij in met zijn zelf opgerichte JoJo Foundation.

Het resultaat mag er zijn. Warme kleuren op de muur, een fijne tv, sfeervolle verlichting en hele comfortabele relaxstoel maken deze kamer bijzonder.

Jordy Onkenhout kreeg toen hij 18 jaar was tot drie keer lymfeklierkanker. Na een stamceltransplantatie, 60 chemo’s en 20 bestralingen genas hij in 2016. Tijdens zijn behandeling werd hij verpleegd in een comfortkamer van de afdeling oncologie in het Spaarne Gasthuis.

Wendy Roos, fondsenwerver bij het Spaarne Gasthuis: “Dat was de eerste en enige kamer die we toen hadden. Jordy beloofde zich na zijn genezing hard te maken om meer kamers te helpen realiseren. En die belofte hield stand, want dit is de 3e kamer die we mede dankzij zijn inzamelingsacties kunnen openen. We zijn hartstikke blij!”

Mirjam Hoddenbach, verpleegkundige op de afdeling chirurgie en initiatiefneemster voor deze comfortkamer benadrukt hoe enorm deze kamer gewaardeerd wordt door patiënten die een zware operatie achter de rug hebben: “Vaak liggen deze patiënten voor langere perioden in het ziekenhuis. We zijn zo blij met deze comfortkamer, een echte aanwinst op onze afdeling.”Net dat beetje meer, dat is ook waar de Vrienden Spaarne Gasthuis voor staat. Zonder steun van derden, zoals de jojo Foundation, zouden dit soort plekken er minder zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen