Jurre van der Linden winnaar Gitaarlem Award

Zijn uitspraak van het Engels was nog niet subliem en zo kreeg hij nog wat kritiek te horen, maar Jurre van der Linden wint woensdagavond wel mooi de Gitaarlem Talent Award in de Philharmonie in Haarlem.

Stomverbaasd neemt hij rond half elf zijn prijzen in ontvangst uit handen van de gebroeders Daan en Joost Speelman, onder andere een gloednieuwe gitaar van Alphenaar en een instore optreden in platenzaak North End in Haarlem-Noord. De 18-jarige Van der Linden die zichzelf begeleidt op gitaar met het nummer ‘Shake me’ had negen zware concurrenten.

Met Frederieke Kroone (Midtown Madness) eindigt hij eigenlijk ex aequo op nummer één, maar uiteindelijk gaf één stem in de jury de doorslag. Frederieke zingt ook in het achtergrondkoor van de winnares van vorig jaar, Aina.

Zanger Roel van Velzen presenteert de avond vol talent dat voornamelijk afkomstig is van het conservatorium in Haarlem. Jurre van der Linden won een voorronde in Schalkwijk en misschien wel daarom had hij als ‘amateur’ een streepje voor bij de jury. Want Van der Linden kreeg van de vakjuryvoorzitter Frans Funnekotter mee dat hij zich het komende jaar verder moet gaan polijsten. ,,Je moet nu meters gaan maken.”

Frederieke Kroone eindigt dus als tweede, de derde plaats is weggelegd voor Mercylyn Wiener die op haar gitaar James het mysterieuze ‘Net als water uit de kraan’ zong. De twee jongedames krijgen ook een gitaar van Alphenaar en andere prijzen.

Reacties