Eerste van drie kerstmarktdagen vrijdag 9 december van start

Er wordt verwacht, dat de beste- en misschien wel grootste Kerstmarkt van Nederland is geboren! Vrijdagmorgen 9 december ging de eerste kerstmarktdag rond 10:30 uur van start. Het was de eerste uren nog redelijk rustig, maar al snel werd het gezellig druk.

Foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Op de Haarlemse Grote Markt is duidelijk rekening gehouden met voldoende ruimte tussen de kramen voor de bezoekers. (zie openingsfoto) De redactie van Nieuws.nl bezocht deze eerste dag de Grote Markt, de Gierstraat,  de Koningstraat en de Kruisstraat.

Zaterdag wordt de grootste drukte verwacht. Maar de markt is lang en op veel plaatsen, dus het publiek kan zich verspreiden. De kerstmarkt is dit keer opgesteld in de Kruisstraat vanaf de Nieuwe Gracht, op de Krocht, de Nieuwe Groenmarkt, in de Zijlstraat vanaf de Nieuwe Groenmarkt tot aan de Grote Markt, op de Grote Markt, op de Riviervismarkt, het Klokhuisplein, de Oude Groenmarkt, de Anegang, in de Koningstraat, op de Botermarkt, en in de Gierstraat. Ook het Proveniersplein en de Grote Houtstraat doen mee. Een zeer uitgebreide markt dus. Verderop in het artikel treft u een website-link naar de site van de Kerstmarkt, waarop u informatie vindt omtrent optredende artiesten, muzikanten en figuranten en overige bijzonderheden. (hieronder de Kruisstraat)

Hier worden alle foto’s van de drie Kerstmarktdagen geplaatst (klik op de rode tekst)

 

Kerstmarkt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen