Ouders vertel uw kids: Politie Haarlem geeft komende dagen voorlichting over o.a. drugs, wapenbezit, sexting, gevaar van vuurwerk

De politie verzorgt uitstekende voorlichting aan o.a. leerlingen van de brugklassen van het middelbaar onderwijs over diverse actuele onderwerpen. Deze week staat het Mobiel Media Lab daarvoor in Haarlem, 14 t/m 16 december bij het Mendel College.

Kom langs

Je kan daar langskomen om een vraag te stellen. Wil jij bijvoorbeeld bij de politie 🚔? Wij kunnen je alle info geven over de sollicitatie. Zien wij jou straks? 14 t/m 16 december bij het Mendel College.

Bekijk en beluister ook het openingsfilmpje. Hieronder het Mobiel Media Lab. Het Mobiel Media Lab is een klaslokaal op wielen. De voorlichting door de politie wordt verzorgd d.m.v. een Kahoot quiz. Wikipedia: Kahoot! is een onderwijsplatform uit Noorwegen. Kahoot! werkt met de multiple choice-quiz genaamd kahoots. Gebruikers hoeven niet geregistreerd te zijn om aan een kahoot deel te nemen, maar er is wel een registratie vereist om zelf kahoots te maken.

De politie probeert op deze manier te voorkomen dat jongeren ongewild betrokken raken bij negatieve gevolgen door drugs, alcohol, sexting, geldezels, en de gevolgen van verkeerd gebruik vuurwerk.

Vuurwerk:

Nu we richting de jaarwisseling gaan, zien we dat de handel in illegaal vuurwerk toe neemt. Daar treden de politie hard tegen op, want illegaal vuurwerk met de kracht van een explosief is levensgevaarlijk. Jaarlijks raken er tientallen mensen gewond door illegaal vuurwerk en de opslag van grote hoeveelheden op een plek die niet aan de veiligheidseisen voldoet kan zorgen voor ontploffing of een grote brand, super gevaarlijk dus!

Heb jij het idee dat er ergens illegaal vuurwerk opgeslagen ligt of verhandeld wordt? Bel de politie dan op telefoonnummer 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen