Santarun Haarlem: Geen run, wel fun!

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – ‘Ho, ho, ho…’, dat was precies het bericht dat de organisatie van de Santa Run te horen kreeg van de gemeente. Terwijl vele honderden deelnemers aan de traditionele Santarun zich hadden verzameld op de Grote Markt kwam daar het bericht dat de gemeente geen toestemming gaf om van start te gaan over het parcours van 3 kilometer, dit vanwege het risico van gladheid.

Een teleurstellend bericht, zeker nadat de vorige 2 edities al geen doorgang hadden kunnen vinden vanwege corona. Het zou nu voor ’t eerst sinds 2019 zijn dat de honderden sportieve kerstmannen en -vrouwen weer door het centrum van Haarlem zouden snellen.

Toch bleek dat dit bericht niet ten koste ging van de sfeer. Om 19.00 uur beklom de ‘echte’ kerstman het podium, werd de disco gestart en veranderde de Grote markt in één groot feestterrein, waarbij de warming-up, aangestuurd door leden van Sportsschool Kenamju uitmondde in een reeks van polonaises, waarbij er niets meer te bespeuren viel van teleurstelling over het niet doorgaan van heet hardloopevenement.

Wat ook gewoon doorging waren de sponsoractiviteiten, een wezenlijk onderdeel van de Haarlemse Santarun. Dit keer had organisator Rotaryclub Haarlem Kennemerland besloten dat de opbrengsten zouden gaan naar goede doelen die kinderarmoede verminderen. Daarbij werd o.a werd gekozen voor de Speelgoedbank en Stichting RASOM. Die laatste biedt o.a. in het voormalige V&D pand een ontmoetingsplek voor Oekraïense vluchtelingen, met de ingrediënten voor langdurige hulp, ook aan hun kinderen.
Ook verschillende deelnemende groepen hadden geld opgehaald voor dit doel, zoals leerlingen van Basisschool Icarus uit Heemstede die maar liefst € 1400,- binnenhaalde.

Alles bij elkaar toch een heel geslaagde avond waar organisatie, deelnemers en goede doelen met een goed gevoel op terug kunnen kijken. En wat ’t lopen betreft… volgend jaar zal het er echt wel een keer van komen, want ongetwijfeld organiseert Rotaryclub Haarlem Kennemerland dan de 8e editie van de Santarun.

Gisteravond Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer aanwezig op de grote Markt. Hieronder een een kleine selectie van de foto’s die hij maakte.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie met circa 100 foto’s. Wellicht sta ook jij erop!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen