Alberdingk Thijm jubileert met Tartuffe

Een eerdere groepsfoto bij de voorstelling Tartuffe.

De Haarlemse toneelvereniging Rederijkerskamer Alberdingk Thijm viert het hele jaar dat ze 125 jaar bestaat en sluit op vrijdag 20 november groots af met een jubileumvoorstelling in de Haarlemse Stadsschouwburg. Thijm speelt dan Tartuffe van Molière in een bewerking van Peter Verstegen.

Vrijwel alle leden van Alberdingk Thijm spelen een rol in de voorstelling die onder regie staat van Luc van de Lagemaat. Daarmee sluiten de leden het feestelijke jubileumjaar af waarin de leden wisselende voorstellingen speelden op locaties in Haarlem en omgeving en een Masterclass verzorgden voor de Haarlemse toneelverenigingen.

Er was ook een expositie in Museum Haarlem en de presentatie van het Alberdingk Thijm pop-up minitheater, een door Eric J. Coolen en Nieuwe Gracht Producties vervaardigd jubileumaandenken, dat nog tot eind 2015 via de Site van Thijm van Alberdingk Thijm is te bestellen.

Nu sluit het gezelschap met komische noot af door het stuk te spelen van Tartuffe,  de schijnheilige bedrieger, die intrekt bij de naïeve, rijke goedzak Orgon en hem zijn huis en dochter wil ontfutselen.
Kaarten voor deze vrolijke voorstelling, inclusief garderobe en drankje, kosten 17,50 euro (CJP en HaarlemPas 15,00 euro) en zijn verkrijgbaar via www.theater-haarlem.nl, tel.: 023-5 12 12 12 en bij de dagkassa van de Philharmonie of aan de zaal. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Reacties