Vervanging van de Schalkwijkerbrug

Foto: Google Maps

Op woensdag 11 januari 2023 starten de werkzaamheden voor vervanging van de Schalkwijkerbrug. De brug is in slechte staat en is niet meer te herstellen. Daarom vervangen we hem door een nieuwe.

Bron gemeente Haarlem:

De werkzaamheden beginnen op woensdag 11 januari 2023 en duren ongeveer 9 maanden. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. Eerst is de brughelft aan de kant van het Spaarne aan de beurt, daarna de brughelft aan de kant van de Herensingel.

Verminderde bereikbaarheid

Door de werkzaamheden is de verkeerssituatie tijdelijk anders. Alleen doorgaand auto-/vrachtverkeer kan rechtdoor over de brug de stad in en uit. Afslaan vanaf de Antoniestraat of de Schalkwijkerstraat richting de Lange Herenvest is niet meer mogelijk, ook niet vanaf de Lange Herenvest richting de Schalkwijkerstraat. De weg vanaf de Lange Herenvest naar de Antoniestraat blijft wel open. Ander verkeer volgt een omleiding.

Uitwerking van de fases in beeld.

Zie voor meer informatie Vervanging Schalkwijkerbrug. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden bij de Schalkwijkerbrug, volg het project “Schalkwijkerbrug” in de Dura Vermeer Bouwapp. Deze kunt u downloaden in de Google Playstore of Appstore.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen