Spaarne Gasthuis viert ingetogen feestje

Vanwege de terreuraanslagen vrijdag in Parijs viert het Spaarne Gasthuis zaterdag een sober feestje. Het ziekenhuis is deze dag uitgeroepen tot het beste van het land door Algemeen Dagblad.

,,Hoewel blij met onze eerste plaats, zijn wij vandaag op de eerste plaats met onze eerste gedachten bij Parijs”, laat het ziekenhuis weten aan bezoekers. ,,We zitten er een beetje dubbel in vandaag. Wel feest, maar vanwege Parijs ook niet”, zegt een woordvoerster.

Zaterdag en maandag gaan er vierduizend gebakjes doorheen om de topnotering te vieren. Patiënten en personeel krijgen het taartje en een bijlage van de krant overhandigd. Zaterdag in de twee locaties in Haarlem-Zuid en -Noord. Maandag ook in andere locaties van het Spaarne Gasthuis.

Het Algemeen Dagblad kijkt voor de Ziekenhuis top 100 vooral naar de gegevens die het ziekenhuis zelf beschikbaar stelt aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. Omdat het over gegevens van 2014 gaat, zijn Spaarne Gasthuis Haarlem en Hoofddorp nog afzonderlijk beoordeeld, meldt het ziekenhuis. Hoofddorp is in 2014 geëindigd op de 36ste plaats. Toch viert het ziekenhuis de eerste plaats in Hoofddorp. ,,We zijn niet alleen eerste geëindigd, maar we zijn samen nu ook één”, zegt de woordvoerster.

In de hal in Haarlem-Zuid kan de uitverkiezing niemand ontgaan. Met grote banners viert het ziekenhuis zijn feestje.

 

 

Reacties