Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Foto: Aangelevers

HAARLEM / BLOEMENDAAL / HEEMSTEDE / ZANDVOORT – Voorlezen is een feestje en dit jaar vier je dat tijdens de Nationale Voorleesdagen met Maximiliaan Modderman en de Bibliotheek. Tijdens de Voorleesdagen pakt de bieb uit met activiteiten, boekentips, een gratis lidmaatschap en nog veel meer.

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn het de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen besteden de bibliotheken in Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort extra aandacht aan voorlezen en leesplezier. Dit jaar staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ centraal.

Voorleesontbijtjes
Traditioneel starten de Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. Op woensdagochtend 25 januari kunnen kinderen (en ouders) in verschillende Bibliotheken aansluiten bij het ontbijtje. De kinderen krijgen iets lekkers te eten en te drinken en luisteren naar het verhaal van Maximiliaan. De voorlezers zijn echte wethouders en in Heemstede zelfs de burgemeester. Naderhand kan je meteen de bieb induiken om zelf jouw stapel prentenboeken uit te zoeken. Geef je wel even vooraf op voor het ontbijtje via de website.

Voorlezen is een feestje
Naast het voorleesontbijt organiseert de Bibliotheek Zuid-Kennemerland nog veel meer leuke activiteiten tijdens de Voorleesdagen! Het verhaal van Maximiliaan komt echt tot leven bij de activiteit ‘Voorlezen met het vertelkastje’. Daarnaast is het verhaal ook te bewonderen als theatervoorstelling van Rik Rikken in Heemstede en Bloemendaal. Deze theatervoorstelling is speciaal voor kinderen rond de 4 jaar. Zit er iets leuks bij voor jou? Meld je dan direct aan op de website.

Kinderen gratis lid
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en de sociale vaardigheden van kinderen. Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel van jonge kinderen en breidt de woordenschat uit. Daarom wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht besteed aan voorlezen. Op de website van de Bibliotheek vind je naast alle activiteiten ook nog hele leuke prentenboeken, handige voorleestips, kleurplaten en nog veel meer. Nog geen lid van de Bibliotheek? Tijdens de Nationale Voorleesdagen betalen kinderen geen inschrijfgeld en krijg je ook nog eens een superleuk Maximiliaan Modderman knuffeltje bij je inschrijving.

Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/nationale-voorleesdagen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen