Expositie illustrator Eric J. Coolen geopend in Zandvoorts Museum

ZANDVOORT – Gisteren, vrijdag 20 januari, is in het Zandvoorts Museum de expositie ‘Zandvoort in klare lijnen’ van illustrator Eric J.Coolen geopend. De expositie is te zien tot en met zondag 2 april.

Weliswaar is Eric een echte Haarlemmer, maar met beide ouders geboren en Zandvoort is zijn link met de badplaats meer dan duidelijk . Hij is illustrator, tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen en glas-in-loodramen. En naast beeldend kunstenaar is hij ook muzikant. Hij schrijft muziek en is medeoprichter van Het Ampzing Genootschap, Literair Haarlem en Nieuwe Gracht Producties.

Afgelopen jaar werd Eric werd door Hilly Jansen (museumdirecteur) gevraagd om iets moois voor Zandvoort te maken. Het was een vraag waar Eric zich creatief flink in heeft vastgebeten. Het resultaat is kleurrijk, verrassend en strak, met allerlei visuele grapjes, maar ook met muziek, lekkere proeverijtjes en workshops.Tijdens de opening gaf Eric een optreden met zijn band, het Ampzing Genootschap, waarin ook burgemeester David Moolenburgh een nummertje meespeelde. En ook Zandvoorts schrijver Marco Termes gaf acte de présence en las een gedicht voor dat hij speciaal voor deze gelegenheid had geschreven.

Zandvoort Inside was bij de opening van de expositie aanwezig en maakte een uitgebreide reportage. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen