112

Politie Noord-Holland gaat vaker drones gebruiken

Foto: Pixabay

NOORD HOLLAND – De politie in Noord-Holland gaat vaker, meer en meerdere soorten drones inzetten bij aanhoudingen en bij handhaving bij grote evenementen zoals de Dutch Grand Prix in Zandvoort, Koningsdag en demonstraties.

Drones spelen een steeds grotere rol in het politiewerk. Ook in de eenheid Noord-Holland maakt de politie al dankbaar gebruik van drones, zo bleek onlangs bij een aanhouding van een verdachte met behulp van een drone. Dit jaar worden er stappen gezet om het aantal drones uit te breiden.

Meer inzet van drones
Drones worden onder andere ingezet voor de forensische opsporing. Dan gaat het om beelden vanuit de lucht van een verkeersongeval of een plaats delict. Maar ook op handhaving van de openbare orde zijn al drones ingezet, zoals bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort, Koningsdag en tijdens een demonstratie van Greenpeace in IJmuiden.

Warmtecamera
Dit jaar zullen er meer mensen binnen de politie worden opgeleid om met drones te kunnen werken. Daarnaast wordt het aantal drones uitgebreid. Hiervoor zal de politie in Noord-Holland verschillende soorten drones aanschaffen. De drones kunnen worden uitgerust met een warmtecamera of met radarapparatuur.

Er geldt strenge wetgeving op het gebruik van drones. Voor sommige voorschriften kan de politie ontheffing aanvragen. Zo mag de politie wel boven dicht bebouwd gebied vliegen. In tegenstelling tot mensen die recreatief gebruik maken van drones.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen