Winnaars Grachtenfestival Warenberg en Meeuwsen in Kunstfort bij Vijfhuizen

Nikola Meeuwsen
Nikola Meeuwsen
Foto: Anne Meyer - aangeleverd

Het is weer tijd voor jong talent in het Kunstfort. Zondagmiddag 29 januari geven cellist Alexander Warenberg en pianist Nikola Meeuwsen een concert in het Kunstfort bij Vijfhuizen in het kader van de Cruquius Concerten.

Alexander Warenberg won onlangs de Grachtenfestivalprijs en werd door de jury een oermusicus genoemd. ‘Hij versmelt met zijn instrument.’

Alexander Warenberg (foto: aangeleverd)

Pianist Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten van Nederland. Als kind wist hij dat hij pianist wilde worden, na het beluisteren van Horowitz’ uitvoering van het 3e pianoconcert van Rachmaninoff. Al snel werd zijn enorme talent erkend: in 2019 al kende het Concertgebouw hem de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award toe.

Deze jonge musici hebben in hun prille carrières een indrukwekkende lijst prijzen verzameld waarbij ze ook internationaal aan de weg timmeren. Ze spelen de mooiste sonates voor cello en piano van Mendelssohn en Brahms. Nikola speelt solowerk van Rachmaninov en Debussy en Alexander soleert in Bachs 5de cellosuite.

  • Locatie: Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1, 2141 EE Vijfhuizen
  • Aanvang: zondagmiddag 29 januari 14:00 uur.
  • Zaal open:13:15 uur.
  • Toegangsprijs inclusief consumptie: € 25.-
  • Voor dit concert toegangsprijs voor jongeren tot 25 jaar €15,=
  • Kaarten te bestellen via de website www.CruquiusConcerten.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen