Delta Piano Trio met Prijswinnende cello in het Kunstfort bij Vijfhuizen

Foto: Aangeleverd

VIJFHUIZEN – Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) plaatste in 2006 een bouwopdracht voor een cello bij de Brusselse bouwer Thomas Bertrand. Toen deze voltooid was, vroeg de bouwer toestemming aan het NMF om met deze cello te mogen deelnemen aan de 17e ‘International Competition of the Violin Society of America’.

Het NMF stemde in en met succes, want de jury kende de cello unaniem de ‘Golden Medal’ toe, de hoogst haalbare onderscheiding voor zowel de bouw als de klank. Zo won Bertrand met deze cello als eerste Belgische vioolbouwer een gouden medaille tussen een internationaal veld van 48 vioolbouwers.

Irene Enzlin, de celliste van het Delta Piano Tri, kreeg van het NMF als eerste dit bijzondere instrument in bruikleen. Zij speelt tezamen met de andere leden van het Delta Piano Trio, violist Gerard Spronck en pianiste Vera Kooper, zaterdagavond 4 februari Schubert en Auerbach in het Kunstfort bij Vijfhuizen.

De leden van het Nederlandse Delta Piano Trio ontmoetten elkaar in 2013 in Salzburg en studeerden daar, maar (volgens het trio nog belangrijker) ontdekten ze ook dat ze buiten het podium bijzonder goed met elkaar kunnen opschieten. Tijdens hun liveoptreden spat het speelplezier ervan af: in hun interacties reageren ze perfect op elkaar en ze hebben die absolute drive om met een zaal te communiceren. Niet voor niets ontvingen zij in 2020 de grote Kersjesprijs. Ze spelen inmiddels over de hele wereld en namen ook internationaal bejubelde cd’s op.

Het Delta Piano Trio speelt naast Schuberts Pianotrio no 2 in E es groot (nummer 267 in de Klassieke-Top-400-2022) het speciaal voor hen geschreven derde Piano Trio van de uit Rusland gevluchte en ondertussen internationaal gevierde componiste Lera Auerbach. Zij is momenteel ‘hot’ en dat is terecht. Over de hele wereld wordt haar muziek inmiddels uitgevoerd door topmusici. Speciaal voor het Delta trio schreef ze haar derde Piano Trio.

  • Locatie: Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1, 2141 EE Vijfhuizen
  • Zaterdag 4 februari Aanvang: 20.15 uur. Toegangsprijs inclusief consumptie: € 25.-
  • Zaal open: 19.30 uur
  • Kaarten te bestellen via de website www.CruquiusConcerten.nl of via Stichting CruquiusConcerten, p/a Anne Franklaan 64, 2135 HB Hoofddorp telefonisch: 023 529 3204
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen