112

Aerdenhout: Politie rukt uit vanwege (burge)meesterinbreker

Foto: Charles Duijff

De politie rukte zaterdagavond uit vanwege een mogelijke inbreker in een woonwijk van Aerdenhout. Een ongeruste melder zag een man met een knijptang lopen en alarmeerde de politie.

Bron Sjors Fröhlich, burgemeester Vijfheerenlanden en voormalig radio- en televisiemaker.

Na een zoektocht van ca. 45 minuten, waarbij alle uitgangen in de omgeving werden afgezet, trof de politie de man eindelijk aan.

Het bleek niet om een inbreker te gaan, maar de burgermeester van Bloemendaal Elbert Roest, die tijdens een avondwandeling een afvalknijper bij zich had om zwerfafval op te ruimen.

Op de geshopte openingsfoto is naast burgemeester Roest een afvalknijper afgebeeld, zodat u een indruk heeft van wat de ongeruste melder heeft waargenomen.

Overigens mogen de inwoners van Bloemendaal trots zijn op hun milieu-bewuste burgervader.

Bron NH Nieuws:

“Het heeft toch iets aparts als een politie-auto je vol in de koplampen klem zet”, schrijft burgemeester Roest op facebook na zijn aanhouding.

Afvalknijper

Het lukte de burgemeester om de agenten ervan te overtuigen dat hij helemaal niet op het boevenpad was, maar simpelweg een rondje aan het wandelen was. Hij zat namelijk nog niet aan zijn dagelijkse taks van tienduizend stappen. ‘Dan ga ik voor het slapengaan nog een rondje lopen’, aldus de burgemeester.

Om zichzelf tijdens de wandeling nuttig te maken, nam hij een afvalknijper mee om onderweg wat afval mee te nemen. Gelukkig kon de burgemeester wel lachen om het misverstand. “Maar misschien dat ik een volgende keer toch maar een geel hesje aantrek.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen