Wonen in Ramplaankwartier Haarlem gezellig: verbinding jong & oud vitamientjes voor het hart!

Foto: Charles Duijff

Het Ramplaankwartier is een gewilde wijk om te wonen. Dichtbij uitgebreide natuur-wandelgebieden als Elswout, Middenduin, Koningshof en de Brouwerskolk. Niet alleen een prachtige woonomgeving om van te genieten, maar zeker ook van een warm “WIJ”-gevoel waar het gaat om participatie.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Ik groeide persoonlijk op in Haarlem Zuid West gedurende de jaren 50 t/m 70 van de vorige eeuw. Ik zat op de Beatrixschool ten noorden van het Ramplaankwartier en had vrienden in ondermeer de Lambrecht van Dalenlaan en Dickmanstraat , dus ik heb er in mijn jeugdjaren ook met veel plezier gespeeld. Het Ramplaankwartier hoorde vroeger bij Bloemendaal!

Steeds meer verlangen naar verbinding tussen jong en oud in woonwijken

Mooi wonen is één ding, maar onderlinge betrokkenheid in een woonwijk levert extra vitamientjes voor het hart. Steeds meer bewoners voelen zich betrokken bij hun wijk of omgeving en zetten zich daar enthousiast en vrijwillig voor in. Ze doen bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, zorgen voor extra flora in hun straat, of zijn betrokken bij het organiseren van allerlei activiteiten, waaraan jong en oud kunnen deelnemen.

Sociaal makelaar Amber Potts vertelt in onderstaand filmpje, hoe u nóg meer kunt genieten van wonen in het Ramplaankwartier!

Vanaf maart 2023 biedt een maatschappelijk betrokken team aan oud (en jong!) de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten voor een praatje, spelletje en een lekker soepje! Heb je zin om even te kletsen, nieuwe mensen te leren kennen of een potje te kaarten? Wandel dan gerust binnen! Het is GRATIS! Het ruime gebouw van de speeltuin in de Haarlemse Croesenstraat 51 opent elke derde vrijdag van de maand de deuren voor gezellige ontmoetingen. Koffie of thee natuurlijk ook verkrijgbaar (hieronder het team….tekst gaat steeds door na de foto’s)De speeltuin Als het moeilijk is voor jou om daar te komen horen wij dat graag, dan gaan we kijken wat we kunnen regelen. Vragen? Suggesties? Aanvullingen? Of de wens om een handje te helpen laat het ons weten! Mail naar [email protected]  Eva van Steenbergen: [email protected] of
Ties van Dijk: [email protected]

Harmen Rijksen de derde van rechts op de groepsfoto hieronder, beheert de informatie-rijke website HAARLEM ONTMOET
Hieronder nog enkele foto’s      

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen