Line-up Bevrijdingspop Haarlem 2023 bekend

Foto: Archie Backx

NOORD HOLLAND / HAARLEM – Op vrijdag 5 mei 2023 staat Haarlem weer in het teken van onze vrijheid. Bevrijdingspop Haarlem maaktE vandaag de line-up bekend.

The Opposites zijn terug! Het rapduo stopte in 2014 met optreden, maar deze zomer zijn Slapeloze nachten en Broodje bakpao weer als vanouds live te horen. Singer-songwriter Froukje is dit jaar een van de Ambassadeurs van de Vrijheid die per luchtmachthelikopter door Nederland vliegt, om op te treden op de bevrijdingsfestivals. Nielson weet hoe dat voelt, enkele jaren geleden deed hij Haarlem in die rol aan. Dit jaar is hij terug met een heel persoonlijke plaat, Diamant. Michelle David & The True-tones staat garant voor een opzwepende, soulvolle performance. Stilstaan bij hun muziek is geen optie! Zangeres Karsu staat momenteel volop in de belangstelling. Recent droeg zij een emotionele ballade op aan haar nicht, die omkwam tijdens de aardbeving in Turkije. We zijn vereerd met haar komst naar Haarlem op 5 mei. Dat geldt zeker ook voor Claude. De talentvolle zanger schrijft door zijn meertaligheid muziek in het Nederlands, Frans en Engels. Op 5 mei brengt hij op het T-mobile hoofdpodium zijn laatste woorden en tevens hitsingle – Ladada (Mon Dernier Mot).
Op het Jupilerpodium powered by SENA viert Donnie samen met het publiek een feestje. In het Frans, Duits, Frans… Hopelijk pakt hij onderweg naar Haarlem geen nieuwe bon! ‘WE’RE BACK BABY!’ Dampend en spraakmakend zijn de optredens van Them Two The Gotcha! Crew. De Haagse act Prins S. en De Geit brengt originele, Nederlandstalige teksten van hun album Rood Staan Hard Gaan op een vette beat. In de rij voor Bevrijdingspop? Nee, In de rij voor de Kinderboerderij! Quique speelt Spaanstalige nummers in een energieke, dansbare show. In een later stadium wordt nog een special guest toegevoegd aan de line-up van dit podium, dus houd onze site & socials in de gaten!
Op het Plein van de Vrijheid staan de bands van Hogeschool Inholland (Conservatorium Haarlem) en Haarlems Toekomst te trappelen om het Haarlemse publiek in de middag te veroveren. ’s Avonds zijn er optredens van onder andere Them Peckin’ Boys, CHARLOT en Sellfish. Het Natte Sokken DJ-team is hier al tien jaar een vaste waarde.

Op het Kinderfestival Hero-podium kijken de jongste bezoekers van Bevrijdingspop uit naar de optredens van onder andere Mixed Up en Luna, finalisten van het Junior Songfestival, en naar de winnaars van de Bevrijdingspop-supertalentenshow.

Andere onderdelen van Bevrijdingspop Haarlem zijn het Dreefplein, met vrijheidsprojecten. En de markt, met een variëteit aan koopwaar.

Herdenkingsconcert
Op 4 mei wordt op het Bevrijdingspop-terrein het Herdenkingsconcert gehouden, vanaf 20.15 uur. Het Kennemer Jeugd Orkest treedt dit jaar voor het laatst op onder leiding van Matthijs Broers. Een moment met een lach en een traan! Dit jaar treedt het orkest op samen met zangeres, songwriter en theatermaker LAKSHMI.

Vrijwilligers welkom!
Bevrijdingspop Haarlem 2023 is gratis te bezoeken in de Haarlemmerhout, op 5 mei 2023 van 12.00-24.00 uur. Vrijwilligers die willen meehelpen het festival te organiseren, zijn van harte welkom.

(foto: Kim Terra)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen