Bloemenstad Haarlem: met bloemenmarkt en tulpenpluktuin

Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Voor het tweede jaar profileert Haarlem zich als ‘Bloemenstad Haarlem’. Dit jaar zullen niet alleen de tulpen bij de ondernemers te bewonderen zijn, maar zal er worden uitgebreid met een Bloemenmarkt en tulpenpluktuin op de Grote Markt.

Terug in de tijd waar Haarlem zich ontpopte van ‘Tulpenstad’ naar ‘Bloemenstad’. Wie een blik werpt in de geschiedenis, laat zich meenemen in een kleurrijk verhaal waar Haarlem uitblinkt in bloeiend goud. Door de bijzondere vruchtbare bodem van de stad is Haarlem al eeuwenlang het middelpunt van de wereld op bloemengebied.

In aanloop naar de Bloemencorso investeren de ondernemers van de binnenstad in extra sfeer en beleving om de stad nog aantrekkelijker te maken. De bezoekers van de binnenstad zullen kleurrijk worden verwelkomt. Bloemenstad Haarlem zal zorgdragen voor een unieke beleving voor jong en oud.

Tulpenpluktuin en bloemenmarkt op zondag 2 april
Van half maart t/m half april 2023, kunnen de talrijke tulpen in de winkelstraten worden bewonderd. Daarnaast zal de bloemenmarkt en tulpenpluktuin op zondag 2 april van 11.00 tot 17.00 uur plaatsvinden op de Grote Markt.

Mooi om te vermelden is dat de bloemenmarkt geheel wordt ingevuld met ondernemers uit de binnenstad van Haarlem, waarbij zij hun ondernemersdrift en creativiteit met het thema bloemen de vrije loop laten. Hierbij wordt ingezet op herhaalbezoek en het aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoek van buiten de regio.

Tulpenpluktuin
De Grote markt wordt omgetoverd tot kleurrijke tulpenpluktuin. Bezoekers die een aankoop (minimaal €10,00)  hebben gedaan in de binnenstad, mogen gratis tulpen komen plukken in de tuin (bosje van 10 stuks).

Winkelstraten in bloei, deze winkelstraten doen mee:

  • Van 22 t/m 29 maart de Grote Houtstraat, Kleine Houtstraat, Koningsstraat en Paarlaarasteeg.
  • Van 29 maart t/m 5 april de Kruisstraat, Bartiljorisstraat, Korte Zijlstraat en Zijlstraat.
  • Van 5 t/m 12 april de Gedempte Oude Gracht, Gierstraat, Hortusplein, Botermarkt en Kleine Veerstraat.
  • Van 12 t/m 19 april de Anegang, Warmoesstraat, Schagchelstraat en Gierstraat.

Voor meer informatie: www.visithaarlem.com/bloemenstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen