Wat wordt ’t deze Paasdagen: de meubelboulevard of genieten van 400 bloeiende kersenbomen?

Foto: Wim Meijer Fotografie

AMSTELVEEN – In vergelijking met voorgaande jaren staan ze deze lente wat laat in bloei. Ik heb ’t over de 400 kersenbomen in het Amsterdamse Bos. Jaarlijks vormen ze een enorme trekpleister voor natuurliefhebbers uit de hele regio. En dat zal deze Paasdagen niet anders zijn. Want die relatief late bloei, zorgt er wel voor dat het Bloesempark juist nu, met Pasen, op z’n mooist is.

(tekst en foto’s: Wim Meijer)

Inmiddels bestaat het bloesempark al 23 jaar, om precies tee zijn sinds 2000. Toen schonk de Japan Women’s Club de 400 kersenbomen. Deze bomen werden in het Amsterdamse Bos geplant en voorzien van naambordjes. Op 200 van de bordjes staat een Nederlandse vrouwennaam en op 200 andere een Japanse vrouwennaam. De kersenbomen zijn van de soort yoshinokers (Prunis yedoensi) en staan jaarlijks ergens in de periode van maart tot april in bloei met roze en witte bloesems.
Het vrij natte voorjaar in combinatie met vooral koude nachten heeft er voor gezorgd dat de bloesem van de kersenbomen dit jaar vrij laat is ontwaakt uit de winterslaap. Maar nu staan de bomen er dan ook optima forma bij en staan ze garant voor mooie lenteplaatjes.

Ongetwijfeld zullen er deze Paasdagen veel dagjesmensen gaan genieteen van de fraaie bloesempark. Wees er dan op voorbereid dat het wel eens moeilijk kan worden om het park te bereiken. Vanaf de parkeerterreinen is het al gauw 1 tot 1,5 kilometer lopen. En daarbij is de kans groot dat op bepaalde tijden de parkeerterreinen vol zullen zijn.
Rustig genieten van het bloesempark. Ik zou zeggen: wacht even tot na te Paasdagen, ga ’s morgens om een uurtje of negen er naartoe. Neem een boek en een stokbroodje mee en ontspan onder de bloesem. Er is dan ruimte en rust genoeg, zelfs voor een gezond kwartiertje ochtendgymnastiek in groepsverband.
Hieronder een foto-impressie, deels bij somber weer (afgelopen donderdag), deels ook met een zonnetje en blauwe lucht (vorig jaar). Gezien de weersvoorspellingen voor de Paasdagen kun je wel uitgaan van die blauwe lucht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen