Keukenhof favoriet Paas-uitje voor vooral veel buitenlanders in Nederland

Foto: Wim Meijer Fotografie

LISSE – Keukenhof heeft in vier dagen 145.000 bezoekers verwelkomd. Op paaszaterdag en 1e  Paasdag was het lentepark uitverkocht. 80% van de bezoekers kwam zoals gebruikelijk uit het buitenland. Keukenhof vormde met de Bollenstreek met Pasen de grote toeristische hotspot.

Er was veel belangstelling bij Duitse gasten. Daarnaast ontving Keukenhof ook veel Britten, Amerikanen en Nederlandse gezinnen. Op de parkeerterreinen van Keukenhof stonden overdag veel campers geparkeerd.

“De combinatie van de bloei in het park, de bloeiende bloembollenvelden in de streek en het mooie weer heeft ervoor gezorgd dat Keukenhof goede paasdagen heeft gehad”, stelt Jeroen Duyster, directeur Keukenhof. De spreiding van de bezoekers over de dag verliep goed. Bezoekers kopen vooraf online een ticket met een vast aankomsttijdslot. De logistiek van en naar het park én de beleving in het bloemenpark zijn daardoor beter. Op paaszaterdag was er in de Bollenstreek veel verkeersbeweging. Dit leidde ook bij Keukenhof tot vertraging.

Selfies tussen de bloemen werden door jong en oud gemaakt. Het hele paasweekend stond een prachtige rozenshow opgesteld waar de mooiste plaatjes geschoten werden. In het lentepark hebben duizenden toeristen deze dagen hun bezoek vastgelegd. Voor deze liefhebbers heeft Keukenhof steeds meer paadjes tussen de perken en speciaal ingerichte fotoplekken.

Veel van de bezoekers kwamen met het openbaar vervoer via Schiphol, Amsterdam RAI, Leiden en Haarlem naar Keukenhof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen