Zilveren Schoolkantine schaal voor Prof. Dr. Gunningschool in Haarlem 

Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Op woensdag 12 april 2023 heeft wethouder Volksgezondheid Van Loenen de zilveren Schoolkantine Schaal 2023-2024 uitgereikt aan de Prof. Dr. Gunningschool (voortgezet speciaal onderwijs).

De Gunningschool heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan. Water drinken in plaats van zoete drankjes wordt gestimuleerd, doordat er altijd kannen met water op de tafels in de kantine staan.

Toekomst
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine. GGD Kennemerland ondersteunt dit project via de Gezonde School aanpak.

De uitreiking is feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje voor alle leerlingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen