Feestelijke opening studentenwoningen ‘De Vest’ naast Haarlemse Koepel

Op het terrein van de voormalige Haarlemse Koepelgevangenis staat naast de koepel gebouw De Vest, dat toebehoorde aan de strafgevangenis. Voor studenten bepaald geen straf om er te kunnen gaan wonen.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

De nieuwe duurzaam ingerichte studentencampus werd dinsdag 18 april 2023 officieel geopend in bijzijn van diverse genodigden. Voorafgaand aan de opening werd in één van de bioscoopzalen een powerpoint-presentatie gegeven door Milan en Patrick van der Meulen, waarbij wetenswaardigheden omtrent klimaatverandering, zonne-energie, waterstof, CO2, fossiele brandstoffen werden gedeeld met de toehoorders. De lezing ging uiteraard over duurzaamheid, en duurzame inrichting van de nieuwe studentencampus.

Daarna gaven Anneleen Lagae, Bestuursvoorzitter Stichting DUWO en Floor Roduner, wethouder gemeente Haarlem een korte toespraak (filmpje hieronder)

Na de eerste sprekers gaf architect Hans Kuipers de nodige informatie. (filmpje hieronder)

Twee acrobaten openden vervolgens officieel de studentenflat (Openingsfilmpje) De huur voor een studentenwoning bedraagt per maand zo’n € 870,- inclusief de energie/servicekosten. Het huurbedrag zonder energiekosten komt in aanmerking voor huurtoeslag, waardoor de maandelijkse kosten afhankelijk van de persoonlijke financiële omstandigheden van de huurder aanmerkelijk lager kunnen uitpakken.

Inkijkje studentenflat

Relatie studenten met omgeving

Mediapartner NH Nieuws plaatste een artikel omtrent verbinding nieuwe bewoners studentenflats met de omgeving KLIK HIER voor info NH Nieuws

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen