Bloemencorso méér dan een stoet met 16 praalwagens: grootste sociale happening van de Bollenstreek

BOLLENSTREEK – Al 76 jaar lang vormt het een van de meest kleurrijke hoogtepunten van de lente: het Bloemencorso van de Bollenstreek. Een indrukwekkende stoet van 16 praalwagens en 40 fraai versierde particuliere auto’s die op zaterdag 22 april koers zet van Noordwijk naar Haarlem met langs het parcours rond de 1 miljoen toeschouwers.

Foto’s Wim Meijer, film Charles Duijff, tekst Wim & Charles 

Maar het bloemencorso is méér dan alleen die stoet. Het is een groots sociaal gebeuren, waarvoor maar liefst tussen de 1000 en 1400 vrijwilligers aantreden voor allerhande taken. Misschien wel het belangrijkste van die taken: het ‘steken’ van de bloemen. Een klus waarvoor drie dagen zijn uitgetrokken en waarvoor Koningin Maxima gisteren het startschot gaf. Het meisje op onderstaand filmpje mocht de koningin te woord staan en begeleiden bij het steken van de eerste bloem.

De komende dagen zullen die praalwagens en die bloemen nog volop aandacht krijgen. Maar vandaag was de focus vooral gericht op al die ‘stekende’ vrijwilligers, op zich een ‘aanstekelijke bezigheid!’ Die vrijwilligers beschouwen zichzelf ongetwijfeld als ‘Vrienden van de Bloemencorso Bollenstreek’

Niet zo’n slecht idee ‘Vriend worden van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek’ en zeker niet voor ondernemers. Voorzitter Henk van Ewijk vertelt daarover in onderstaand filmpje….

Vrienden van het Bloemencorso

Hieronder enkele afbeeldingen van dag 2 Bloemensteken. Boven de voorlaatste foto treft u een link naar het album met veel meer foto’s.

Hieronder filmpje met korte gesprekken bloemsteders

Klik HIER voor de complete fotoserie van de tweede opbouwdag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen