112

Heldenrol voor vier politiehonden in Haarlem

De politiehonden Rooney, Mick, Iron en Diesel zijn de helden van de week bij de politie in Haarlem.

Zondagavond spoort Mick inbrekerswerktuigen op na een mislukte inbraak in basisschool De Zonnewijzer. Twee mannen laten daar het inbraakalarm afgaan en vluchten wanneer agenten ze betrappen. Met pepperspray roept de politie ze een halt toe en Mick vindt de materialen terug die ze hebben weggegooid.

Rooney

Diensthond Rooney spoort eind vorige week een deel van de buit op die buit is gemaakt in een winkel bij de Lorentzkade. Zonder Rooney was dit de agenten nooit gelukt, meldt de politie erbij.

Een dag eerder waren het diensthonden Iron en Diesel die de hoofdrol opeisten. Ook bij een inbraak. Diesel spoort dan een inbreker op en Iron vindt bewijsmateriaal.

‘Trots op onze viervoeters’

Een woordvoerster van de politie meldt dat het toeval is dat de honden zo vaak zijn ingezet in Haarlem. ,,Ze worden niet bij kleine incidentjes uit hun hok gehaald.” Het is minder toevallig dat de politie naar buiten treedt met de heldendaden van het viertal. ,,Wij merken dat mensen het heel leuk vinden om te lezen over het werk van de honden. Dat kan op veel sympathie rekenen. En we zijn natuurlijk trots op onze viervoeters.”

Ongeveer tien honden wonen bij agenten thuis in het gebied tussen Texel en Hoofddorp. Deze hechte teams worden ingezet wanneer vooral de goede neus van de diensthonden nodig is.

 

 

Reacties